Sajtóakkreditáció 2017

Tisztelt Média és Sajtó Munkatársak!

A 2017. szeptember 8. és 17. között megrendezésre kerülő 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megnyitó ünnepségére szeptember 8-án, 17:00 órától kerül sor a Fesztiválnak otthont adó miskolci Művészetek Házában. A Fesztivál záró- és díjkiosztó ünnepségére szeptember 16-án, 17:00 órakor kerül sor.

Az idei évben is a világ filmművészetének legfrissebb alkotásai láthatók a nagyjátékfilm verseny- és kitekintő szekciókban, melyek mindegyike magyarországi premier.

Számos szakmai és kapcsolódó programra kerül sor, példul forgatókönyvírói talent campus, 6. Miskolci Nemzetközi Filmvásár, a CineFest partnerfesztiváljainak találkozója, FIPRESCI Talent Campus, konferenciák, beszélgetések.

Idén Európa egyik legnevesebb forgatókönyv-fejlesztési projektje, a Torino Film Lab látogat Miskolcra.

A fesztivál műfajokat bemutató szekciója, a CineGenre – a western és a horror után – a musicalek állnak. Válogatást nyújtunk a világ legjobb zenés filmjeiből (a programban szerepel a Kaliforniai álom című filmet inspiráló francia klasszikus, a Catherine Deneuve és Gene Kelly főszereplésével készült A rochefort-i kisasszonyok éppúgy, mint a Rocky Horror Picture Show és a Hair), hanem kerekasztal-beszélgetés is foglalkozik a sokszor idejétmúltnak kikiáltott, de mindig újra fel-feltámadó műfajjal. Érdekességképpen a Napfény a jégen című magyar musical is látható lesz - dalait nemcsak az idősebbek, hanem a fiatal generációk is jól ismerik. Nem mellékesen, több új és friss zenés filmet, musicalt is bemutatunk a Kitekintő és a nagyjátékfilmes versenyprogram keretében, illetve újra lesz MusicDocs, azaz zenés dokumentumfilmes blokk. 

A Jameson CineFest filmtörténeti programja, a Szabó István védnökségével futó, 8. születésnapját ünneplő sorozat CineClassics ünnepi vetítéssel emlékezik Radványi Gézára. A legendás rendező 110 éve született, filmje, a Valahol Európában pedig éppen 70 éves. Miskolcon lesz a csodálatosan felújított kópia világpremierje, és a Jameson CineFesten mutatják be a sok extrát tartalmazó, a Magyar Nemzeti Filmarchívumnál megjelenő DVD-változtatot. A tizedes meg a többiek c. felújított filmet most nagyvásznon láthatja a közönség - a 10 éve elhunyt Darvas Ivánra is emlékezve. Dargay Attilával a Színészmúzeumban kiállítás foglalkozik, a moziban pedig a Szaffit és Az erdő kapitányát nézhetjük újra - emlékezve a 90 éve Miskolcon született animációs filmesre.

Országfókusz sorozatunkban idén Izrael és Kína filmművészete áll a középpontban.

A részletes programról a www.cinefest.hu oldalon tájékozódhatnak.

A Filmfesztiválra a sajtó akkreditáció kérése a felhívás mellé csatolt dokumentum kitöltésével és az iroda@cinemis.hu e-mail címre való megküldésével lehetséges. Az akkreditáció kérése 2017. július 20-tól augusztus 20-ig lehetséges. Szállást csak korlátozott számban tudunk biztosítani. Az akkreditációkat folyamatosan dolgozzuk fel, ezért azoknak, akiknek elfogadjuk az akkreditációját, maximum 2 éjszaka szállást tudunk biztosítani. Az akkreditáció kérésének lehetősége augusztus 20-án lezárul. Az akkreditáció visszaküldésével egyidejűleg kérem sorolja fel eddigi és tervezett, CineFest-el kapcsolatos publikációit.

Sajtóakkreditáció 2017 (DOC)

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartnerek
További támogatók...
Kedves Barátunk!

Kérjük támogasd
adód 1 százalékával a miskolci filmes rendezvényeket!

CineFest Egyesület
Adószám: 18448849-1-05 3525 Miskolc, Városház tér 20.

Köszönjük!

A CineFest Egyesület támogatója
Hírlevél

Ha szeretnél friss információkat kapni a fesztivállal kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelünkre!

E-mail: