Jameson CineFest 2013
Nemzetközi versenyprogram

Nagyjátékfilm | Dokumentumfilmek | Kisjáték- és kísérleti filmek | Animációs filmek

Jameson nagyjátékfilm kategória

DON JON (2013)

D: Joseph GORDON-LEWITT

Cast: Joseph Gordon-Lewitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore

(USA) 90 min


PREMIER: 09.12. Nyitó film/Opening Film Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.13. 17:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

American actor and director. Born in 1981 in Los Angeles.

Amerikai színész, rendező. 1981-ben született Los Angelesben.

Filmography/ Filmjei (as director/rendezőként)

2013 Don Jon

2012 Strawberry bootlaces (short/kisjáték)

2012 They Can’t Turn the Lights Off Now: Episode #2 (short/kisjáték)

2010 Morgan and Destiny’s Elevententh Date: The Zeppelin Zoo (short/kisjáték)

2010 Morgan M. Morgansen’s Date with Destiny (short/kisjáték)

2009 Sparks (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

Jon Martello mindent tárgyilagosan szemlél az életben: a lakását, az autóját, a családját, a nőket. A haverjai csak Don Jonnak becézik, abbéli „képessége” miatt, hogy minden hétvégén, kivétel nélkül, jut neki egy csaj a 10-es skála tetejéről. De még a legjobb menet sem hasonlítható össze számára azzal a hihetetlen boldogsággal, amit akkor érez, ha ül a gépe előtt és pornót néz. Elégedetlenségében elhatározza, hogy megkeresi a tökéletes szex kulcsát - ehelyett igazi leckét kap életről és szerelemről. Durva, vicces, és lenyűgözően őszinte, a Gordon-Lewitt, Scarlett Johansson és Julianne Moore között izzó szenvedély szinte lángra lobbantja a vásznat.


Jon Martello objectifies everything in his life: his apartment, his car, his family, and women. His buddies even call him Don Jon because of his ability to pull “10s” every weekend without fail. Yet even the finest flings don’t compare to the transcendent bliss he achieves alone in front of the computer watching pornography. Dissatisfied he embarks on a journey to find a more gratifying sex life, but ends up learning larger lessons of life and love. Crass, funny, and startlingly sincere, Gordon-Levitt’s chemistry with costars Scarlett Johansson and Julianne Moore ignites the screen with heat and emotion.

 


DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END / THE DEFLOWERING OF EVA VAN END / EVE VAN END SZŰZTELENÍTÉSE (2012)

D: Michiel ten HORN

Cast: Vivian Dierickx, Jacqueline Blom, Ton Kas

(Netherlands) 98 min


PREMIER: 09.13. 16:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.14. 17:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

Dutch director. Born in Amsterdam.

A holland filmes Amszterdamban született.

Filmography/ Filmjei

2012 Guilty Movie

2012 7 Minutes in Heaven (short/kisjáték)

2012 De Ontmaagding van Eva van End/Eva van End szűztelenítése

2009 Arie (short/kisjáték)

2007 Basta (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

Etty, a férje, Evert és a gyermekeik egy teljesen átlagosan diszfunkcionális családot alkotnak. Amikor egy német cserediák, Veit személyében belép az életükbe a megtestesült tökéletesség, a kétely, bizonytalanság, félelem és vágy is megtalálja az utat a Van End család életébe. Miután érzik, hogy egyre inkább eltávolodnak önmaguktól és egymástól, Veit két hetes ottléte során mind az öt családtag igyekszik megújulni. Vígjáték – igazi mélységgel.


Etty, her husband Evert and their children are part of a perfectly normal family. They developed a slightly dysfunctional way of relating to one another. When the incarnation of perfection enters their lives, embodied by the German exchange student, Veit, doubt, insecurity, fear and desire invade the Van End family. During the two weeks of Veit’s stay, all five family members start to reinvent themselves, as they feel increasingly alienated from themselves and from each other. A comedy with real depth.

 


ILO ILO (2013)

D: Anthony CHEN

Cast: Koh Jia Ler, Angeli Bayani, Tian Wen Chen

(Singapore) 99 min


PREMIER: 09.13. 18:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.14. 21:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

Singapoorian director. Born in 1984.

Szingapúri rendező. 1984-ben született.

Filmography/ Filmjei

2013 Ilo Ilo

2011 The Reunion Dinner (short/kisjáték)

2010 The Lighthouse (short/kisjáték)

2010 Hotel 66 (short/kisjáték)

2008 Haze (short/kisjáték)

2007 Ah ma (short/kisjáték)

2005 G-23 (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

A Szingapúrban játszódó Ilo Ilo egy háromfős család és újonnan érkezett, filippínó házvezetőnőjük, Teresa kapcsolatának krónikája. Teresa, mint megannyi filippínó nő, egy jobb élet reményében kelt útra. Az egész családnak alkalmazkodnia kell az idegen megjelenéséhez, ami tovább rontja amúgy sem problémamentes kapcsolatukat. Mégis, Teresa és a gondjaira bízott problémás fiú, Jiale között hamarosan szoros kapocs alakul ki. Ahogy Teresa egyre inkább a család részévé válik, úgy mélyül el a barátságuk is. De 1997-ben járunk, és az ázsiai pénzügyi válság egyre inkább érezteti hatását a régióban. Az idei Cannes-i Fesztivál Arany Kamera díjas filmje.


Set in Singapore, Ilo Ilo chronicles the relationship between a family of three and their newly arrived Filipino maid, Teresa, who has come, like many other Filipino women, in search of a better life. The entire family needs to adapt to the presence of this stranger, which further threatens their already strained relationship. Still, Teresa and Jiale, the young and troublesome boy she cares for, soon form a bond. Their unique connection continues to develop and soon she becomes an unspoken part of the family. But this is 1997 and the Asian financial crisis is starting to be felt in all the region. The winner of Golden Camera at 2013 Cannes Film Festival.

 


ALL IS LOST / MINDEN ODAVAN (2013)

D: J. C. CHANDOR

Cast: Robert Redford

(USA) 106 min


PREMIER: 09.14. 18:30 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.15. 17:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

American director, writer.

Americai rendező, forgatókönyvíró.

Filmography/ Filmjei

2013 All is Lost/Minden odavan

2011 Margin Call/Krízispont

Synopsis/Rövid tartalom

Egy névtelen férfi (Redford) magányosan hajózik az Indiai-óceánon. Egy nap arra ébred, hogy vitorlása léket kapott, amikor összeütközött egy, a tengeren hagyott konténerrel. A navigációs berendezés és a rádió meghibásodása miatt nem tudja, hogy egy erős vihar felé vitorlázik. Bár a hajótestet sikerül kijavítania, minden tudására és korát meghazudtoló erejére szüksége van ahhoz, hogy túlélje a vihart. Az áramlatokra kell bíznia magát, hogy elvigyék egy olyan hajózási útvonalig, ahol reménye lehet arra, hogy valaki a segítségére siet. A könyörtelen napsütés, és a hajója körül úszkáló cápák arra késztetik, hogy szembenézzen saját halandóságával.


Deep into a solo voyage in the Indian Ocean, an unnamed man (Redford) wakes to find his yacht taking on water after a collision with a shipping container on the high seas. With his navigation equipment and radio disabled, the man sails unknowingly into the path of a violent storm. Despite his success in patching the breached hull, his mariner’s intuition and a strength that belies his age, the man survives the tempest. He is forced to rely on ocean currents to carry him into a shipping lane in hopes of hailing a passing vessel. But with the sun unrelenting, sharks circling, the ever-resourceful sailor soon finds himself staring his mortality in the face.

 


HALIMIN PUT /HALIMA’S PATH / HALIMA SORSA (2012)

D: Arsen A. OSTOJIC

Cast: Alma Prica, Olga Pakalovic, Mijo Jurisic

(Croatia) 93 min

 

PREMIER: 09.15. 18:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.16. 21:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

Croatian director. Born in 1965 in Split.

Horvát rendező. 1965-ben született Splitben.

Filmography/ Filmjei

2012 Halimin put/ Halima sorsa

2008 Niciji sin/Senki fia

2004 Ta divna Splitska noc/Az a csodálatos spliti éjszaka

Synopsis/Rövid tartalom

Halima a bosnyák háborúban veszítette el a férjét és a fiát. Mindkettejüket elhurcolták, a testük sosem került elő. Amikor egy újabb tömegsírt tárnak fel, a muszlim asszony azt reméli, hogy végre meggyászolhatja szeretteit. Szívbemarkoló dráma a túlélők szenvedéseiről. Az igazi görög tragédia – a Balkánon. Arsen Anton Ostojic a horvát újhullám egyik legjobb rendezője. Első, a spliti éjszakában játszódó filmje igazi modern film noir. Második nagyjátékfilmje, a Senki fia című háborús dráma a Jameson CineFest versenyprogramjában szerepelt.


Halima has lost her husband and son to the Bosnian war. Both were abducted, their dead bodies could never be buried. When a new mass grave is discovered the Muslim woman hopes to put the death of her beloved behind herself. Intense drama about the emotional suffering of survivors. A real and powerful Greek tragedy set to Balkans. The director, Arsen Anton Ostojic is considered as the best director of the Croatian new wave. He has been praised for his debut A Wonderful Night In Split, a modern film noir, his second movie, No One’s Son, a strong after war drama was in competition at Jameson CineFest.

 

 

IL FUTURO / THE FUTURE / A JÖVŐ (2012)

D: Alicia SCHERSON

Cast: Manuela Martelli, Rutger Hauer, Luigi Ciardo, Nicolas Vaporidis

(Italy /Chile/Germany/Spain) 98 min


PREMIER: 09.15. 23:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.16. 23:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

Chilean director. Born in 1974 in Santiago.

Chilei rendező. 1974-ben született Santiagóban.

Filmography/ Filmjei

2013 Il Futoro/ A jövő

2009 Turistas/Tourists

2005 Play

Synopsis/Rövid tartalom

A fiatal Bianca egész világa darabokra hullik, mikor a szülei életüket vesztik egy autóbalesetben. A lányra marad egy római lakás és az öccse, Tomas. Bianca kétségbeesetten küzd azért, hogy mindent kézben tartson, hogy megtalálja helyét ebben az új, szürreális világban. Az élet tovább bonyolódik, mikor Tomas haverjai kitervelnek egy rablást, amiben Bianca lesz a csali. Meggyőzik a lányt arról, hogy lépjen szexuális kapcsolatra egy rejtélyes vak remetével, Maciste-tal (Rutger Hauer). De ahogy egyre több időt töltenek együtt, Bianca a férfi rokokó villájában váratlanul rátalál a vágyott normalitásra és elfogadásra.


When her parents die in a car accident, adolescent Bianca’s universe is upended. Staying alone in the family’s Rome apartment and entrusted with the care of her younger brother, Tomas, she struggles to hold things together as her place in her surreal new world becomes blurry. Life is further complicated when Tomas’s gym-rat friends decide to use Bianca as bait for a heist they’ve concocted, they convince her to initiate a sexual relationship with enigmatic blind hermit Maciste, played by Rutger Hauer. But as the two spend time together, Bianca unexpectedly finds normalcy and acceptance in the man’s rococo mansion.

 

 

THE EAST / A KELET (2013)

D: Zal BATMANGLIJ

Cast: Brit Marling, Alexander Skarsgård, Ellen Page

(USA/UK) 116 min


PREMIER: 09.16. 18:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.17. 22:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

American filmmaker, born in France to Iranian parents. He is 33.

Az amerikai filmrendező Franciaországban született, iráni szülők gyermekeként. 33 éves.

Filmography/ Filmjei

2013 The East/A Kelet

2011 Sound of My Voice

Synopsis/Rövid tartalom

Valaki nagy vállalatok vezérigazgatóira utazik: elkapja és rákényszeríti őket saját káros termékeik elfogyasztására. Az ügy felgöngyölítésével egy elit magánnyomozó irodát bíznak meg. A gyanú egy rejtélyes anarchista csoportra, a Keletre terelődik, ide kell beépülnie Sarah Moss volt FBI ügynöknek. Sarah beépül a szervezetbe, de hamarosan rájön, hogy ahogy közeledik a végelszámolás pillanata, úgy kerül egyre közelebb a szervezet vezetőihez. A film igazi feszes ritmusú, mai thriller korunk robbanásveszélyes társadalmi és gazdasági állapotáról, olyan fantasztikus mellékszereplőkkel, mint Patricia Clarkson, Ellen Page vagy Alexander Skarsgård.


Someone is attacking big corporate CEOs and forcing them to consume harmful products they manufacture. An elite private intelligence firm is called into action and contracts ex-FBI agent Sarah Moss to infiltrate a mysterious anarchist collective, The East, suspected to be responsible. Sarah goes undercover, but she soon finds that the closer she gets to the action, the more she sympathizes with the group’s charismatic leaders. Featuring a fantastic supporting cast, including Patricia Clarkson, Ellen Page, and Alexander Skarsgård, The East is a taut and timely thriller that resonates deeply with the complexity of today’s explosive socioeconomic landscape.

 

 

PLYNACE WIEZOWCE / FLOATING SKYSCRAPERS / TILTOTT SZERELEM (2013)

D: Tomasz WASILEWSKI

Cast: Mateusz Banasiuk, Marta Nieradkiewicz, Bartosz Gelner

(Poland) 85 min


PREMIER: 09.16. 21:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.17. 17:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

Polish director, writer. Born in 1980.

Lengyel rendező, forgatókönyvíró. 1980-ban született.

Filmography/ Filmjei

2013 Plynace Wiezowce/Tiltott szerelem

2012 W sypialni/In the Bedroom

Synopsis/Rövid tartalom

A jóképű Mikallal való találkozás nyomán elszabaduló érzések egy lórúgás erejével hatnak az erős és fegyelmezett Kubára. A férfi kényelmes kis élete Sylwia, a barátnője oldalán hirtelen unalmassá válik és már az sem érdekli, hogy atlétaként a csúcson maradjon. Hamarosan szenvedélyes viszonyt kezd Mikallal. Ahogy Sylwia és Kuba közös élete darabokra hullik, a férfi rájön, hogy ki is ő és mit is akar valójában. A lengyel rendező, Tomasz Wasilewski a szimbolizmus és a művészi megközelítés eszközeivel élve mutatja meg, hogy milyen csavarokat tud produkálni az élet – ezúttal azzal, hogy elmeséli, hogyan talál egymásra két szerelmes.

Strong and disciplined Kuba is sideswiped by the feelings unearthed when he meets handsome Mikal. Suddenly Mikal’s comfortable life with his girlfriend Sylwia is less interesting. Unable to deny himself any longer, Kuba begins a relationship with Mikal. As Sylwia’s dreams of a life with Kuba slip away, Kuba struggles to accept who he is. With symbolism and an artful eye, Polish director Tomasz Wasilewski illustrates the often-twisted nature of life, as the young men find happiness in each other within a dogmatic society.

 

 

KRUGOVI / CIRCLES / TEMPLOM A DOMBON (2013)

D: Srdan GOLUBOVIC

Cast: Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Nebojsa Glogovac

(Serbia) 112 min


PREMIER: 09.17. 18:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.18. 17:00 Uránia (HUN-ENG)  


Biography/Önéletrajz

Serbian director. Born in 1972, in Belgrade.

Szerb rendező. 1972-ben született Belgrádban.

Filmography/ Filmjei

2013 Krugovi/Templom a dombon

2007 Klopka/A csapda

2001 Apsolutnih sto/Telitalálat


Synopsis/Rövid tartalom

Dubrovnik és Montenegró között félúton, a bosnyák hegyek ölelésében fekszik a soknemzetiségű Trebinje. Amikor Marko, a fiatal katona eltávozást kap a frontról, néhány napra hazatér az apjához, a barátnőjéhez és a legjobb barátjához. A háború elől a bájos kisváros sem nyújt menedéket: hirtelen és értelmetlenül tör felszínre az erőszak, amikor három szerb katona rátámad egy békés muszlim boltosra. Marko az egyetlen, aki közbeavatkozik, így megmenti az árus életét, de ezért súlyos árat fizet. Az egykori barátok és ellenségek sorsa tizenkét évvel később ismét összefonódik, a háború soha be nem gyógyult sebei újra felszakadnak.


Halfway between Dubrovnik and Montenegro, among the Bosnian mountains lays the multiethnical Trebinje. When Marko, the young soldier takes his leave from the frontline he returns to his hometown Trebinje to visit his father, his girlfriend and his best friend. Even the charming small town can't provide shelter from the war: violence strikes down without rhyme or reason as three Serbian soldiers attack a muslim shopkeeper. Marko is the only one to step up, he saves the life of the attacked, but has to pay a severe price for this.

The fate of the onetime friends and foes interweave again after twelve years and the never-healed wounds of the war tear up.

 


DESERTEUR! / GLORIOUS DESERTER / DICSŐSÉGES DEZERTŐR (2012)

D: Gabrielle NEUDECKER

Cast: Manuel Dormann, Markus Klampfer, Alexander Korlotetzky

(Austria) 80 min


PREMIER: 09.17. 21:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.19. 23:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

Austrian director. Born in 1965.

Osztrák rendező. 1965-ben született.

Filmography/ Filmjei

2012 Glorious Deserter/Dicsőséges dezertőr

2010 Really Hard Be Good Masai (documentary/dokumentumfilm)

2009 White Girls Happy on Zambezi (documentary/dokumentumfilm)

2002 Freaky (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

A film a szőke és kék szemű náci katona sztereotípiája mögé kalauzolja el a nézőt. Bátor osztrák fiatalembereket mutat be, akik – ahelyett, hogy a háborús gépezet engedelmes kis fogaskerekeivé váltak volna – úgy döntöttek, hogy a saját hitüket követik.
Az egykori dezertálás és a mostani körülmények is összekötik őket: próbálnak normális életet élni a háború utáni Ausztriában, de útjuk kiábrándultsággal, bűntudattal, elidegenedéssel és fájdalmas emlékekkel van kikövezve. Egy szerető feleség vagy a vallás menedéket kínál. A többiek örökre a múlt foglyai maradnak.


Taking a look behind the stereotype of the blond-haired, blue-eyed Nazi soldier, Glorious Deserter studies a collection of brave young Austrians, men who chose their own beliefs rather taking orders from the Third Reich’s war machine. Linked once by their acts of desertion and now by circumstance, the men try to forge normal lives in post-war Austria but find their paths strewn with disillusionment, guilt, estrangement and painful recollection. Some of them have their wives, others have religion to support and help them move on – but for many, it seems, things can never be quite the same again.

 

 

LES RECONTRES D’APRÈS MINUIT / YOU AND THE NIGHT / TE ÉS AZ ÉJSZAKA (2013)

D: Yann GONZALEZ

Cast: Kate Moran, Niels Schneider, Nicolas Maury

(France) 91 min


PREMIER: 09.17. 23:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.18. 23:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

French director. Born in 1977 in Nice.

Francia rendező. 1977-ben született Nizzában.

Filmography/ Filmjei

2013 Les contres d’apres minuit/ Te és az éjszaka

2012 Land of My Dreams (short/kisjáték)

2012 Nous ne serons plus jamais seuls/We will never be alone again (short/kisjáték)

2008 Je vous hais petites filles (short/kisjáték)

2007 Entracte (short/kisjáték)

2006 By the Kiss (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

Éjfél körül jár az idő. Egy fiatal pár és transzvesztita cselédjük épp orgiára készülnek. A vendégeik: A Kurva, A Sztár, A Csődör és A Tini. Meglehetősen sajátságos alkotás Beatrice Dalle, Eric Cantona és Alain Delon fia, Alain Fabien Delon szereplésével.


Around midnight, a young couple and their transvestite maid prepare for an orgy. Their guests will be The Slut, The Star, The Stud and The Teen. A quite unique film with Beatrice Dalle, Eric Cantona and Alain Fabien Delon – the son of Alain Delon.

 

 

FOR THOSE IN PERIL / CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE (2013)

D: Paul WRIGHT

Cast: George MacKay, Kate Dickie, Nichola Burley, Michael Smiley

(UK) 93 min


PREMIER: 09.18. 18:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.19. 16:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

British filmmaker, writer. He is 31.

Brit rendező, forgatókönyvíró. 31 éves.

Filmography/ Filmjei

2013 For Those in Peril/ Csak saját felelősségre

2010 Until the River Runs Red (short/kisjáték)

2010 Photos of God (short/kisjáték)

2009 Believe (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

Hat tengerész hajózott ki, de csak egy tért vissza.” – szól a mese. Aaron (George Mackay) az egyetlen túlélője egy halászatnak, melyről öten – beleértve Aaron bátyját, Michaelt (Jordan Young) is – soha nem térnek vissza. Miután képtelen visszaemlékezni arra, hogy mi történt és érzi a közösség kollektív gyászának súlyát, Aaron tehetetlenségében abba a hitbe menekül, hogy Michael és a többiek valahogy mégis túlélték a katasztrófát. Csodálatos képi világ és érzékeny színészi játék jellemzi Paul Wright szeretetről és veszteségről szóló, folklorisztikus elemekkel tarkított filmjét.


“Six men went out to sea, but only one came back.”Aaron (George Mackay) is the lone survivor of a fishing trip that claimed the lives of five men including his older brother, Michael (Jordan Young). Unable to remember the details of their trip, and feeling the weight of the community’s collective grief, Aaron’s sense of helplessness escalates into the belief that Michael and the other men somehow survived. Beautifully shot and sensitively performed, Paul Wright’s folkloric film imaginatively explores love and loss.

 

 

THE KINGS OF SUMMER/A NYÁR CSÁSZÁRAI (2013)

D: Jordan VOGT-ROBERTS

Cast: Nick Robinson, Gabriel Basso, Moises Arias

(USA) 95 min


PREMIER: 09.19. 16:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.20. 17:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

American director. Born in Detroit.

Amerikai rendező. Detroit-ban született.

Filmography/ Filmjei

2013 The Kings of Summer/A nyár császárai

2011 Mash Up

2010 Successful Alcoholics (short/kisjáték)


Synopsis/Rövid tartalom

A felnőttkor küszöbén álló Jon Toyt egyre inkább zavarja egyedülálló apja, Tony gyámkodása. Egyszer és mindenkorra a szabadságot választja. Legjobb barátjával, Patrickkal, és egy Biaggio nevű fura sráccal egy erdei tisztásra költöznek, és bejelentik, hogy itt alakítanak ki kötelezettség- és szülőmentes életet maguknak. Miután elkészül a hevenyészett kis otthon, a fiúk szembesülnek azzal, hogy innentől a maguk urai – egyedül az erdőben. A Successful Alcoholics című kisfilmet jegyző Jordan Vogt-Roberts ezzel a tinédzser dühvel és gyermeki képzelettel átszőtt nagyjátékfilmmel tér vissza a mozikba.

Joe Toy, on the verge of adolescence, finds himself increasingly frustrated by his single father, Frank’s, attempts to manage his life. Declaring his freedom once and for all, he escapes to a clearing in the woods with his best friend, Patrick, and a strange kid named Biaggio and announces that they are going to build a house there - free from responsibility and parents. Once their makeshift abode is finished, the three young men find themselves masters of their own destiny, alone in the woods. Jordan Vogt-Roberts, director of the short Successful Alcoholics. returns with a feature film debut fueled by teenage angst and childlike imagination.


KILL YOUR DARLINGS / ÖLD MEG KEDVESEID (2013)

D: John KROKIDAS

Cast: Daniel Radcliffe, Michael C. Hall, Elizabeth Olsen

(USA) 104 min


PREMIER: 09.19. 18:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.20. 22:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

American director. Born in 1973, in Springfield, Massachussetts.

Amerikai rendező. 1973-ban született Springfieldben.

Filmography/ Filmjei

2013 Kill Your Darlings/Öld meg kedveseid

2001 Slo-Mo (short/kisjáték)

1999 Shame No More (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

1944-ben a Columbia Egyetem hallgatójának, az ifjú Allen Ginsbergnek az élete gyökerestől felfordul, amikor szemet vet egyik elképesztően laza és kisfiúsan vonzó osztálytársára, Lucien Carr-ra. Carr jelenti Ginsberg belépőjét a bohém világba, általa ismeri meg William Burroughs-t és Jack Kerouac-ot. Az élet az irodalom szabályai és konformitása elleni lázadásként ők négyen elhatározzák, hogy harcba szállnak a hagyománnyal és valami újat hoznak létre. Így veszi kezdetét a később beatkorszaknak nevezett időszak. A film egy bűntény, a barátság és egy olyan kapcsolat igaz története, aminek eredményeként egy új kulturális mozgalom született.


While he is attending Columbia University in 1944, the young Allen Ginsberg’s life is turned upside down when he sets eyes on Lucien Carr, an impossibly cool and boyishly handsome classmate. Carr opens Ginsberg up to a bohemian world and introduces him to William Burroughs and Jack Kerouac. Repelled by rules and conformity in both life and literature, the four agree to tear down tradition and make something new, ultimately formulating the tenets of and giving birth to what became the Beat movement. Kill Your Darlings is the riveting true story of a crime, a friendship, and the nexus that spawned a cultural movement.


MIELE (2013)

D: Valeria GOLINO

Cast: Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Libero De Francesco

(Italy) 96 min


PREMIER: 09.19. 21:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.20. 15:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

Italian-Greek actress and director. Born in1966 in Naples.

Olasz-görög színésznő, rendező. 1966-ban született Nápolyban.

Filmography/ Filmjei

2013 Miele

2010 Armandino e il Madre (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

A Miele egy 30 éves nő, Irene története, aki szenvedőkön segít. Végstádiumban lévő betegeknek, akik szeretnék lerövidíteni szenvedésüket, embereknek, akitől a fájdalom elveszi a minden emberi lényt megillető méltóságot. Egy nap egy 70 éves, jó egészségnek örvendő férfi kéri Irene segítségét, egy férfi, aki egyszerűen csak úgy érzi, eleget élt. Ez a találkozás alapjaiban rengeti meg Irene hitét. A két ember komoly vitába kezd.

A kapcsolatukba egyre több burkolt célzás és érzelmi ellentmondás keveredik. A például az Esőemberből jól ismert olasz színésznő, Valeria Golino első rendezése alaposan elgondolkodtatja a nézőt.


Miele is the story of Irene, a 30 years old girl who helps suffering people. Terminal patients who want to make shorter the struggle with death, people whose suffering injure the dignity of an human being. One day a 70 years old man in good health, who simply thinks to have lived enough, asks her to help him. The meeting will put to the test Irene’s convictions. It will open a stringent debate between the two. Their relation becomes more and more full of implications and emotional ambiguities. The well known Italian actress, Valeria Golino’s directional debut is fine piece of art which makes you think even day’ or weeks after seeing it.


TORE TANZT / NOTHING BAD CAN HAPPEN / TORE TÁNCA (2013)

D: Katrin GEBBE

Cast: Julius Feldmeier, Sascha Alexander Gersak, Annika Kuhl

(Germany) 110 min


PREMIER: 09.20. 16:00 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.21. 11:00 Uránia (HUN-ENG)

 

Biography/Önéletrajz

German director, writer. Born in 1983.

Némer rendező, forgatókönyvíró. 1983-ban született.

Filmography/ Filmjei

2013 Tore Tanzt/ Tore tánca

2008 Sores & Sirin (short/kisjáték)

2007 Narzissen/Daffodils (short/kisjáték)

2007 Einladung/Invitation (short/kisjáték)

2006 How Do You Want It?

2006 Koi (short/kisjáték)

Synopsis/Rövid tartalom

A fiatal Tore egy németországi keresztény punk mozgalom, a Jesus FreakS tagja. Miközben lázadnak az intézményes egyház ellen, a mozgalom tagjai teljes mértékben magukénak vallják Jézus tanításait a szeretetről. Egy napon, kisebb csodával felérően, Tore sikeresen megjavít egy lerobbant autót és megismerkedik annak sofőrjével, Bennóval. Nem telik bele sok idő, Tore Benno kertjében ver sátrat és szép lassan a család részévé válik. De Benno kegyetlen játékba kezd, hogy tesztelje Tore hitének mélységét. Az erőszak egyre extrémebb formákat ölt, a végletekig feszegetve Tore szeretetének határait.


Young Tore belongs to the Jesus FreakS, a Christian punk movement rebelling against established religion whilst at the same time following Jesus' precepts of love. One day, in what appears to be a miracle, Tore manages to repair a car which has broken down and gets to know the driver, Benno. Before long, Tore moves into a tent in Benno’s garden and gradually becomes part of his family. But Benno can’t resist playing a cruel game, designed to test Tore’s faith. As the violence become more and more extreme, Tore’s capacity for love is pushed to its limits.


METRO MANILA (2013)

D: Sean ELLIS

Cast: Jake Macapagal, Althea Vega, John Arcilla

(UK) 115 min


PREMIER: 09.20. 18:30 Great Hall (HUN-ENG)

REPETITION: 09.21. 13:00 Uránia (HUN-ENG)


Biography/Önéletrajz

British director, writer. Born in 1970, in Brighton, Sussex.

Angol rendező, forgatókönyvíró. 1970-ben született Brightonban.

Filmography/ Filmjei

2013 Metro Manila

2008 The Brøken/Tükör-Szilánk

2006 Cashback/Visszajáró pénz

Synopsis/Rövid tartalom

Orcar Ramirez és családja a Fülöp-szigetek északi részéről a jobb élet reményében menekül Manilába. De a főváros fojtogató pezsgése hamar rájuk telepszik és könnyen áldozatul esnek a helyiek manipulációinak. Oscarnak szerencséje van: munkát kap egy pénzszállító cégnél, és társa, Ong is szárnyai alá veszi. De a munkával járó veszélyek és Ong zavaros ügyletei arra kényszerítik Oscart, hogy szembenézzen az új munkájával és új életével. Intenzív thriller, remekül felépített feszültség és drámai fordulatok jellemzik a filmet.


Seeking a brighter future in megacity Manila, Oscar Ramirez and his family flee their impoverished life in the rice fields of the northern Philippines. But the sweltering capital’s bustling intensity quickly overwhelms them, and they fall prey to the rampant manipulations of its hardened locals. Oscar catches a lucky break when he’s offered steady work for an armored truck company and senior officer Ong takes him under his wing. Soon, though, the reality of his work’s mortality rate and the murky motives of his new partner force Oscar to confront the perils he faces in his new job and life. Director Sean Ellis’s feature ratchets up the tension, creating an intense thriller with a poignant humanity.

 

Dokumentumfilmek

A PLEINES DENTS / BITE INTO LIFE / FOGAS KÉRDÉS

D: Keren Ben RAFAEL

(France) 52:00 min


CENTRAL STATION SOFIA / KÖZPONTI PÁLYAUDVAR - SZÓFIA

D: Alberto IORDANOV

(UK/Bulgaria) 13:18 min


DIPĂ FEL ŞI CHIP/ AS YOU LIKE IT / AHOGY TETSZIK

D: Paula ONET

(Romania) 21:45 min


EENENTWINTIG + ZEVEN / TWENTY-ONE + SEVEN / HUSZONEGY + HÉT

D: Kenneth MICHIELS

(Belgium) 29:59 min


CAMPING WESERTAL / CAMPING WESERTAL

D: Hugo AMOEDO

(Belgium) 29:00 min


La ALFOMBRA ROJA / THE RED CARPET / A VÖRÖS SZŐNYEG

D: Manuel FERNÁNDEZ & Iosu LÓPEZ

(Spain) 11:45 min


PRISONERS OF KANUN / PRISONERS OF KANUN / KANUN FOGLYAI

D: Roser CORELLA

(Spain) 25:00 min


KIEDYŚ BEĘDZIEMY SZCZĘŚLIWI / WE WILL BE HAPPY ONE DAY / BOLDOGOK LESZÜNK…MAJD EGYSZER

D: Paweł WYSOCZAŃSKI

(Poland) 40:00 min


WIOSNA LATO JESIEN / SPRING SUMMER FALL / TAVASZ, NYÁR, ŐSZ

D: Piotr ZKOTOROWICZ

(Poland) 15:10 min


HUA DUO / BLOSSOM WITH TEARS / KÖNNYEK ÉS VIRÁGOK

D: Huaqing JIN

(China) 38:00 min


ROZMOVA / THE CONVERSATION / A BESZÉLGETÉS

D: Piotr SUŁKOWSKI

(Poland) 16:00 min

 

Daazo.com Kisjáték- és kísérleti filmek

DOOD VAN EEN SCHADUW / DEATH OF A SHADOW / EGY ÁRNY HALÁLA

D: Tom Van AVERMAET

(Belgium) 20:00 min


DIE LETZTE GRENZE / THE LAST BORDER / AZ UTOLSÓ HATÁR

D: Daniel BUTTERWORTH

(Germany) 20:45 min


KAVA SA DZEMOM / COFFEE WITH JAM / KÁVÉ ÉS JAM

Director: Filip PERUZOVIC

(Croatia) 5:40 min


HOME RUN / HAZAFUTÁS

Director: David LUCAS

(France) 25:00 min


EAT/EAT

D: Moritz KRÄMER

(Germany) 6:30 min


PASTILA FERICIRII / THE PILL OF HAPPINESS / A BOLDOGSÁG PIRULÁJA

D: FELMÉRI Cecília

(Romania) 12:00 min


BUHAR / VANISHED INTO BLUE / KÖDBE VESZETT

D: Abdurrahman ONER

(Turkey) 12:00 min


POUR LE ROLE / THE AUDITION / A MEGHALLGATÁS

D: Pierre NINEY

(France) 13:26 min


SUTRIN / MORNING / REGGEL

D: Neda MORFOVA

(Bulgaria) 15:00 min


KARAOKE / KARAOKE

D: Ondrej HUDECEK

(Czech Republic) 9:35 min


SUB / SUB

D: Jossie Malis ÁLVAREZ

(Spain) 15:00 min


HARRY’S TRUCKSTOP / HARRY KAMIONOS PIHENŐJE

D: Arto SEBASTIAN

(Germany) 19:00 min


LÁGY ESŐ / SOFT RAIN

D: NAGY Dénes

(Hungary) 27:48 min


UNE PLACE / A PLACE / EGY HELY

D: Arnaud AUSSIBAL

(France) 18:26 min


BRUCHIM HABAIM VE MISHTATFIM BATZAARCHEM / WELCOME AND OUR CONDOLENCES / ISTEN HOZOTT ÉS RÉSZVÉTÜNK

D: Leon PRUDOVSKY

(Israel) 26:30 min


AVANT QUE DE TOUT PERDRE / JUST BEFORE LOSING EVERYTHING / MIELŐTT MINDEN ELVESZNE

D: Xavier LEGRAND

(France) 30:00 min


INASSENZA / INABSENCE / TÁVOLLÉT

D: Domenico De ORSI

(Italy) 28:40 min


ATOMES / ATOMS / ATOMOK

D: Arnaud DUFEYS

(Belgium) 18:10 min


ELECTRIC INDIGO / ELECTRIC INDIGO

D: Jean-Julien COLLETTE

(Belgium/France) 24:00 min


L'AMOU BèGUE / STAMMERING LOVE / ELHABOGOTT SZERELEM

D: Jan CZARLEWSKI

(Switzerland) 20:00 min


45 DEGREES / 45 FOK

D: George GRIGORAKIS

(Greece) 14:20 min


ÚJRATERVEZÉS / MY GUIDE

D: TÓTH Barnabás

(Hungary) 12:00 min

 

Animációs filmek

1. JAMON/JAMON

D: Iria LÓPEZ

(UK) 08:00 min


2. THE HUNGRY CORPSE / AZ ÉHES HOLTTEST

D: Gergely WOOTSCH

(UK) 09:49 min


3. ZIEGENORT / ZIEGENORT

D: Tomasz POPAKUL

(Poland) 19:00 min


4. OUTRO HOMEM QUALQUER / ANY OTHER MAN / BÁRKI MÁS

D: Luis SOARES

(Portugal) 11:10 min


5. HÄNEN TILANNE / WHEN ONE STOPS / HA VALAKI MEGÁLL

D: Jenni RAHKONEN

(Finland) 06:30 min


6. FRÜHZUG / MORNING TRAIN / REGGELI VONAT

D: Delia HESS

(Switzerland) 05:16 min


7. QUINTO ANDAR / FIFTH FLOOR / ÖTÖDIK EMELET

D: Marco NICK

(Brazil) 07:40 min


8. NORDEN / NORTH / ÉSZAK

D: Julia ZEJN

(Germany) 07:20 min


9. THE SUNSHINE EGG / TÜKÖRTOJÁS

D: Michael HAAS

(Germany) 05:40 min


10. PANDY / PANDAS / PANDÁK

D: Matus VIZAR

(Slovakia, Czech Republic) 11:31 min


11. ZABTE SOWT / THE CASSETTE PLAYER / A MAGNÓ

D: Mojtaba MOUSAVI

(Iran) 04:53 min


12. THE HOPPER / A TOLVAJ

D: Alex BRÜEL FLAGSTAD

(Denmark, Germany) 17:00 min


13. OTTHON / HEART

D: GELLEY Bálint

(Hungary) 05:40 min


14. NYUSZI ÉS ŐSZ / RABBIT AND DEER

D: VÁCZ Péter

(Hungary) 17:00 min


15. DIPENDENZA

D: HORVÁTH-MOLNÁR Panna, ZOMBORÁCZ Virág

(Hungary) 12:50 min


16. BEPE PAUR VE’OZNAIM ATZUMOT / MOUTH WIDE OPEN, EARS SHUT TIGHT / TÁTOTT SZÁJ, BEZÁRT FÜL

D: Tom MADAR, Emily NOY

(Israel) 16:30 min


17. AUTOUR DE LAC / AROUND THE LAKE / A TÓ KÖRÜL

D: Noémie MARSILY, Carl ROOSENS

(Belgium) 05:05 min


18. CIZINEC / ALIEN / IDEGEN

D: Martin MÁJ

(Czech Republic) 07:20 min


19. THE HUNTER / A VADÁSZ

D: Marieka WALSH

(Australia) 07:02 min


20. ACHILL / ACHILL

D: Gudrun KREBITZ

(Germany) 09:00 min

 

21. THE RED TIDE / A VÖRÖS HULLÁM

D: Jason REICHERSA

(USA) 02:25 min


22. UNE ÎLE / AN ISLAND / EGY SZIGET

D: Ugo BIENVENU

(France) 05:50 min

 

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartnerek
További támogatók...
Kedves Barátunk!

Kérjük támogasd
adód 1 százalékával a miskolci filmes rendezvényeket!

CineFest Egyesület
Adószám: 18448849-1-05 3525 Miskolc, Városház tér 20.

Köszönjük!

A CineFest Egyesület támogatója
Hírlevél

Ha szeretnél friss információkat kapni a fesztivállal kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelünkre!

E-mail: