Jameson CineFest 2016

MusicDocs

 

WHEN THE EARTH SEEMS TO BE LIGHT / HA NEM KÖT A FÖLD

D: Tamuna KARUMIDZE, Salome MACHAIDZE

(Georgia/Germany, 2015) 76 min

A poetic documentary about modern youth... the stories of kids, skaters, artists and musicians in a post soviet Georgia - a country in a distracted condition, where one can be crashed by the power of church and politics. A close look at the rich world of teenager dreams and sentiments, being lost searching for non existing spots of freedom and romantic state of mind.

Költői dokumentumfilm a modern fiatalokról…történetek srácokról, deszkásokról, művészekről és zenészekről a szovjet korszak utáni Grúziából, egy háborgó országból, ahol a politika és az egyház mindenhova beszivárog. Intim portré a tiniálmok és érzések gazdag világáról, ahol mindenki a nem-létező szabadságot és romantikát keresi.

PREMIER: 09.09. 23:00 Uránia

REPETITION: 09.10. 15:00 Uránia


EAT THAT QUESTION: FRANK ZAPPA IN HIS OWN WORDS / EDD MEG A KÉRDÉSED: FRANK ZAPPA A SAJÁT SZAVAIVAL

D: Thorsten SCHÜTTE

(France/Germany, 2016) 93 min

An intimate encounter with the iconoclastic composer and musician. Rare archival footage reveals a provocative 20th century musical genius whose worldview reverberates into the present day and beyond.

Bensőséges portré a legendás zeneszerzőről és zenészről. A ritka archív felvételek segítségével közelebbről megismerhetjük a a XX. század provokatőr zenészgéniuszát, akinek öröksége és világnézete ma is éppoly aktuális, mint egykoron.

PREMIER: 09.14. 15:00 Uránia

REPETITION: 09.17. 17:00 Uránia


SOUL EXODUS

D: BERECZKI Csaba

(Hungary, 2016) 92 min

Öt 21. századi fiatal és már nem egészen fiatalember, valahol a nagyvilágban. Ők öten, zenészek. Klezmer zenészek, akik mióta eszüket tudják, keresnek valamit vagy valakit, aki lehet, csak a képzeletük szülötte.

Five young and not-so-young men somewhere in the world. They are musicians. Klezmer musicians who look for something or somebody that or whom might only exist in their dreams.

PREMIER: 09.14. 21:00 Uránia

REPETITION: 09.16. 15:00 Uránia

 

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartnerek
További támogatók...
Kedves Barátunk!

Kérjük támogasd
adód 1 százalékával a miskolci filmes rendezvényeket!

CineFest Egyesület
Adószám: 18448849-1-05 3525 Miskolc, Városház tér 20.

Köszönjük!

A CineFest Egyesület támogatója
Hírlevél

Ha szeretnél friss információkat kapni a fesztivállal kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelünkre!

E-mail: