Zsűri

Nemzetközi zsűri

 

KOCSIS Ágnes - elnök

1971-ben született Budapesten. Az ELTÉ-n lengyel, esztétika és filmelmélet szakokon, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán végzett. Három kisjátékfilmje számos fesztiválon szerepelt, köztük A vírus megosztott 3. díjat nyert az 59. Cannes-i Filmfesztiválon, a Cinéfondation szekcióban. Első nagyjátékfilmjét, a Friss levegőt ugyancsak az 59. Cannes-i Filmfesztiválon, a Kritikusok Hete szekcióban mutatták be, majd az Európai Filmakadémia Discovery Award kategóriájában a legjobb 4 film közé került 2006-ban. A Friss levegő eddig több mint 80 nemzetközi filmfesztiválon vett részt, és 14 díjat nyert. Pál Adrienn című második nagyjátékfilmje megkapta a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségétől a FIPRESCI-díjat a 63. Cannes-i Filmfesztiválon, az Un certain regard szekcióban. A film magyarországi premierje 2010-ben a Jameson CineFesten volt. 2011-ben Balázs Béla-díjjal tüntették ki.


MURAY Gábor

Szerkesztő, filmkritikus, a Magyar Nemzet kulturális rovatvezetője. „Bölcsészévek a Pázmány piliscsabai campusán, barátkozás a vizuális nyelvvel és a hetedik művészettel (kisebb kitérőkkel, úgymint: Faludi Ferenc Akadémia, filmklub-vezetői tanfolyam, Stalter György fotóművészeti kurzusa). 2003 óta Magyar Nemzet. Egy éve kulturális rovatvezénylés. Elnyert felvétel a MOME fotó szak master képzésére és cirádás WSET bortanácsadói oklevél, hadd harmonizáljon a kép esztétikája a korty élményével, mint Otar Joszeliani legszebb snittjeiben. Nem utolsósorban az elmaradhatatlan Cserge kutya, a Jameson CineFest törzsvendége.”

 

Krzysztof WIERZBICKI

A lengyel rendező, Krzysztof Wierzbicki több mint hatvan dokumentumfilmet rendezett, így a Norman Davies történetét, az Üzletember és bohócot és Az utolsó vizsgálatot. 1942-ben született Malyszcében. Angol irodalmat, filmet és szociológiát tanult. Hosszú ideig volt Krzysztof Kieślowski asszisztense majd első asszisztense, lényegében az összes dokumentumfilmjében és a Nyugalom, a Forradás és az Amatőr című nagyjátékfilmjeiben. Emellett olyan rendezők asszisztenseként dolgozott, mint Andrzej Wajda és Marcel Lozinski. Megvagyok című Kieślowski-portréja, sok egyéb díj mellett, Marseille-ben és Karlovy Varyban is fődíjat nyert.

 


 

Nemzetközi animációs-, rövid- és dokumentumfilmes zsűri

 

Almási Tamás - elnök

Almási Tamás Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb dokumentumfilm-rendezője. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas művész 1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Közel negyven egészestés dokumentumfilmet rendezett, játékfilmjei és dokumentumfilmjei sűrítetten drámaiak, erős érzelmi hatásokkal dolgozik. Ózd-sorozatát 1987-1998 között készítette. Rangos európai és tengerentúli fesztiválokon szerepelt sikerrel, filmjeit több mint negyven országban vetítették. 1999 óta tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, egyetemi tanár. 2005-ben doktorált, majd habilitált.


Christa Auderlitzky

Az osztrák filmforgalmazó és programszervező, Christa Auderlitzky a Bécsi Egyetemen folytatott színházi, filmes és média-tanulmányokat. A FILMDELIGHTS nevű bécsi film- és web X.0 forgalmazó és consulting cég alapítója és tulajdonosa. 2004 óta tanít a Bécsi Egyetemen, ott, ahol korábban tanulmányait folytatta. 2003 és 2008 között az Osztrák Filmgaléria művészeti igazgatója volt, korábban, 1993 és 2001 között pedig a Polyfilmnek dolgozott filmvásárlóként és a bécsi, Stöbergassei Filmhaust vezette.


Felméri Cecília

A rendező Felméri Cecília a kolozsvári Sapientia Egyetemen diplomázott, majd a bukaresti Filmművészeti Egyetemen folytatott mestertanulmányokat. Rövidfilmjei, mint például a Végtelen percek (kisjátékfilm, 2011), a Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010) és a Kakukk (kisjátékfilm, 2008) számos nemzetközi filmfesztiválon versenyeztek, így Locarnóban, Varsóban, Mar del Platában, a DokLeipzigen, a Transilvania Filmfesztiválon. Filmjeivel több mint 20 díjat nyert, köztük a legjobb román animációs film díját az Animesten, a legjobb magyar kisjátékfilmnek járó „jövő reménysége díjat” a a 2009-es Jameson CineFesten és a legígéretesebb fiatal tehetség díját a Magyar Filmszemlén.


2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartnerek
További támogatók...
Kedves Barátunk!

Kérjük támogasd
adód 1 százalékával a miskolci filmes rendezvényeket!

CineFest Egyesület
Adószám: 18448849-1-05 3525 Miskolc, Városház tér 20.

Köszönjük!

A CineFest Egyesület támogatója
Hírlevél

Ha szeretnél friss információkat kapni a fesztivállal kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelünkre!

E-mail: