Kedves filmkészítők és CineFest barátok!

Köszöntünk a Jameson CineFest honlapján! Talán már hallottad hírünket és nem kell bemutatkoznunk Neked, mert régi barátunk vagy. Ebben az esetben klikkelj tovább, nosztalgiázz a galériában, keresd meg magad valamelyik fotón, szemezgess a programjaink között, és ami a legfontosabb, ne feledd elküldeni a filmeddel együtt a nevezési lapodat! Ha még nem ismert előtted a Jameson CineFest, időzz el a beköszöntőnél és olvasd el a legfontosabb tudnivalókat a fesztiválról.

A CineFest elindításakor elsődleges célunk volt, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsünk a 35 éven aluli filmeseknek, nagyjátékfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film és évente egy-egy speciális kategóriában. A fesztivál azóta sokat fejlődött: Magyarország vezető filmfesztiváljává vált.

Közben nem feledkeztünk meg a filmtörténetről sem, hiszen sokan, mint a stúdióalapító William Fox, Adolph Zukor vagy a legendás brit-magyar forgatókönyvíró és rendező, Emeric Pressburger Európának ebből a részéből, Magyarországról, sőt, Borsodból indult világhódító útjára. Filmtörténeti programjainkat 2010-től CineClassics néven fogjuk össze, az azonos című menüpontban sok részletet olvashattok ezekről.

A filmvetítéseket számos érdekes program, buli, koncert kíséri. A kerekasztal-beszélgetések során filmkritikusok, producerek, rendezők, színészek, forgatókönyvírók, szakmai és kormányzati szervezetek képviselői találkoznak egymással.

Egyre komolyabb a fesztivál közép-európai jelentősége is. Néhány éve Magyarország 16 legjobb művészeti fesztiválja közé kerültünk, és jogosultak vagyunk a “kiváló művészeti fesztivál” cím viselésére. A Művészetek Háza ad otthont a filmeseknek – az új, legkorszerűbb, immár DCP technikával felszerelt, három vetítőhellyel rendelkező helyszín 2017-ban, a 14. Jameson CineFesten is fesztiválközpontként működik majd. Ezzel a hagyományok előtt is tiszteleg a Jameson CineFest: a Művészetek Háza, korábbi nevén Béke mozi, az ország egyik legjelentősebb filmszínháza volt a rendszerváltás előtt.

Hívunk, szeretettel várunk Titeket! Gyertek 2017 szeptemberében is Miskolcra!

A szervezők

 

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”rounded” icons_location=”top” col_number=”auto” counts=”true” counts_num=”0″ total=”true” outer_color=”dark” network_names=”true”]