A HUNGARIAN NABOB

EGY MAGYAR NÁBOB / 1966 / HUNGARY / 96 min

A classic by Mór Jókai adapted to widescreen colour film, starring great Hungarian actors. The protagonist, an incredibly wealthy Hungarian nabob, is portrayed by Ferenc Bessenyei, whose interpretation is simply perfect. The film’s cameraman István Hildebrand was endowed with a Lifetime Achievement Award last year.

Sunday, 15 September 2019 16:40 Béke screen (premiere)
Rendező: VÁRKONYI Zoltán
Biography: 1912-1979 Hungary
Filmography:

1976 Fekete gyémántok
1973 Ártatlan gyilkosok
1968 Egri csillagok
1966 Kárpáthy Zoltán
1966 Egy magyar nábob
1964 A kőszívű ember fiai
1963 Fotó Háber
1956 Keserű igazság
1954 Simon Menyhért születése

Producer: NÉMETH András
Screenwriter: ERDŐDY János
Cinematographer: HILDEBRAND István
Film editor: SZÉCSÉNYI Ferencné
Cast: BESSENYEI Ferenc, DARVAS Iván, LATINOVITS Zoltán, RUTTKAI Éva, BÁSTI Lajos, BITSKEY Tibor, SULYOK Mária
Distributor: