THE BITTER TRUTH

KESERŰ IGAZSÁG / 1956 / HUNGARY / 90 min

The film is set in the 1950s Hungary, governed by Mátyás Rákosi, and functions as a parable that illustrates the double, often political meanings of acts. The plot revolves around Sztankó, the director of a factory building company and Palócz, the architect who’s just been released from jail.


Monday, 16 September 2019 17:00 Béke screen (premiere)


Rendező: VÁRKONYI Zoltán
Biography:
1912-1979 Hungary
Filmography:

1976 Fekete gyémántok
1973 Ártatlan gyilkosok
1968 Egri csillagok
1966 Kárpáthy Zoltán
1966 Egy magyar nábob
1964 A kőszívű ember fiai
1963 Fotó Háber
1956 Keserű igazság
1954 Simon Menyhért születése

Screenwriter: KÖVESI Endre, VÁRKONYI Zoltán, NÁDASY László
Cinematographer: HEGYI Barnabás
Film editor:
Cast: BESSENYEI Ferenc, GÁBOR Miklós, RUTTKAI Éva, SINKOVITS Imre, SZEMERE Vera
Distributor: