HÍREK

KÖSZÖNJÜK A FILMEKET!

Május 31-én lezárult a nevezési határidő: több száz filmet neveztek idén is a Jameson CineFestre. Az előzsűrik elkezdték a munkát, a legjobbakat láthatjátok a szeptemberben a 15. Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A versenybe jutott művek listáját várhatóan augusztus közepén hozzuk nyilvánosságra.

DARGAY-DÍJ: VÁRJUK A NEVEZÉSEKET

A Dargay Attila-díjat 2017-től a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a Jameson CineFest . A díjról, melyet 2018-ban is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ajánlott fel 1.000.000 Forint értékben, Dargay Attila özvegye, Henrik Irén, a MOME rektora, Fülöp József, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, M. Tóth Géza döntenek. A fesztivál 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várja. A nevezési határidő: május 31. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és egy elkészült filmmel lehet, nevezési lap itt. A fesztivál az öt legjobb nevező listáját augusztus közepén hozza nyilvánosságra, a díjátadó a Jameson CineFest záróünnepségén, szeptember 22-én lesz.

ITT A MÁJUSI FILMVILÁG

Ha 1789-et a filozófusok találták föl, a kis francia forradalmat, ’68 májusát a filmesek. És ők is vesztették el. Mert politikára cserélték a művészetet. A Filmvilág májusi cikkei ’68 mellett a játékszenvedéllyel, Sebastian Leilo rendezővel, Bogdán Árpád új filmjével, Fellinivel és Gulyás Gyulával foglalkoznak. Légy az egyetlen magyar filmművészeti havilap mecénása, személyi jövedelemadód 1 %-ával támogasd a Filmvilágot: 19019037-2-41. Vedd meg, védd meg!

WESTERN, A ZÉRUS GYÁR, WELCOME ÉS A TRANSZFER: A 14. JAMESON CINEFEST DÍJAZOTTAI

A Western nyerte a legjobb filmnek járó Pressburger-díjat a 14. Jameson Cinefesten, a zsűri indoklása szerint "a rendező, Valeska Grisebach az otthonkeresés és a két különböző kultúra közötti kommunikáció nehézségeit boncolgatja érzékenyen és kellő iróniával." A fesztivál másik fődíját, a Zukor-díjat a portugál A zérus gyár nyerte, az indoklás szerint "a film egy újszerű dramaturgiával és friss filmnyelvi megoldással közelítette meg témáját. Több szempontól és árnyaltan vizsgálta munkavállalók és munkaadók ősi és öröknek tűnő szembenállását." Jurik Kristófot tüntették ki a Dargay-díjjal, mely legígéretesebb pályakezdő animációs filmesnek jár, A transzfer lett a legjobb kisjátékfilm, és Dudás Balázs Welcome című filmje lett a legjobb a CineNewWave zsűrije szerint. A közönségdíjat A bosszú angyala nyerte. A teljes lista az indoklásokkal itt olvasható.

Forgatókönyvírói workshop

A Jameson CineFest Talent Campus keretében tíz pályakezdő forgatókönyvíró intenzív szakmai workshopon vehetett részt a fesztivál utolsó két napján. A fiatal tehetségek tapasztalt mentorok, Hegedűs Bálint, Kerékgyártó Yvonne, Köbli Norbert, Maruszki Balázs és Nagy V. Gergő segítségével fejleszthették filmterveiket, melyeket prezentálniuk is kellett a közönség és a szakmai zsűri számára. A programot két izgalmas esettanulmány színesítette, melyekben Hegedűs Bálint a Kincsem, Köbli Norbert pedig A vizsga című filmek alkotási folyamatát mutatta be. A résztvevők tájékoztatást kaptak a Filmalap pályázati és forgatókönyv-fejlesztési rendszeréről, különös tekintettel a kifejezetten elsőfilmes alkotóknak lehetőséget nyújtó Inkubátor programra.

A MISKOLCI OSCAR-DÍJAS

115 éve született Miskolcon Pressburger Imre, aki Emeric Pressburger néven lett világhírű rendező, producer és forgatókönyvíró. Számos magyar filmestől eltérően nem Hollywoodban, hanem Angliába telepedett le 1935-ben. Korda Sándor bemutatta Michael Powell rendezőnek, akivel rendkívül sikeres együttműködés vette kezdetét. A The Archers nevű független filmstúdió szerzőpárosaként tucatnyi filmet írtak és rendeztek együtt, többek között olyan klasszikusokat, int a Blimp ezredes és a 49-es szélességi fok, melyért Pressburger 1942-ban Oscar-díjat kapott. Kettejük tizenhét éves együttműködése kihagyhatatlan a brit filmtörténetből. Munkásságáról a CineClassics kétszer is szervezett konferenciát, 2008-ban pedig vendégünk volt Kevin Macdonald, Pressburger Oscar-díjas unokája. Powell és Pressburger, a legendás páros (képünkön) leginkább maradandót a zenés film műfajában alkottak, melyek közül a legismertebb a Vörös cipellők, amely minden idők legnézettebb angol filmje lett. A filmről Martin Scorsese egy alkalommal azt nyilatkozta, ez az alkotás határozta meg egész filmes pályáját.

A Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál mutakozott be a Jameson Cinefesten

2017. szeptember 13-án a Jameson CineFest új parnerfesztiváljának képviseletében Ms. Wenxia Fu és kollégái látogattak el a CineFestre, és bemutatták fesztiváljukat, valamint idei versenyprogramjuk egyik filmjét, a Keményfejű című, 2016-ban készült produkciót. 2017. június 17-én a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál (SIFF) 13 ország fesztiváljának képviselőjével együttműködést írt alá “Belt and Road” címmel, Magyarország képviseletében Bíró Tibor, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója volt jelen a megállapodás aláírásakor. A mostani látogatás alkalmával a sanghaji és a miskolci fesztivál képviselői fesztiválszervezéssel kapcsolatos tapasztalatokat cseréltek, és a hosszútávú együttműködés gyakorlati megvalósításáról egyeztettek.

HONGKONGI FILMNAPOK

A Jameson CineFest keretében mutatkozhatott be először Magyarországon Hongkong különleges filmművészete, a berlini székhelyű Hongkongi Gazdasági és Kereskedelmi Iroda támogatásával. A Hongkongi Filmnapokon helyt kapott az elmúlt 20 év két úttörő hongkongi produkciója is: a legendás krimi-thriller, a Szigorúan piszkos ügyek, Andrew Lau és Alan Mak rendezésében; valamint Pang Ho-cheung horrorfilmje, az Álomotthon. A Szigorúan piszkos ügyek vetítése előtt, szeptember 13-án, Alison Lo, a HKETO Berlin igazgatóhelyettese az egyedülálló hongkongi filmipar kiemelkedő teljesítményeit méltatta beszédében: „Hongkongban található a világ egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő filmipara. A hongkongi emberek alázatos munkájának és erőfeszítéseinek köszönhetően, komoly fejlődést értek el az elmúlt években, és mindig nyitottak az új lehetőségekre.”  

TorinoFilmLab forgatókönyvfejlesztő workshop

A TorinoFilmLab FeatureLab (TFL) programjának workshopja a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szakmai programjaként került megrendezésre. A TorinoFilmLab kilenc évvel ezelőtt jött létre, már a legmagasabb szakmai presztízsnek örvendő fejlesztő programok egyike. A program kimondottan első és második filmes forgatókönyvek és filmtervek fejlesztését szolgálja. A miskolci workshop magyar résztvevője László Sára és Gerő Marcell producerek (Hivatal, Káin gyermekei, Lágy eső) Természetes fény (Závada Pál műve alapján) című legújabb filmterve. A miskolci workshopon résztvevő 12 forgatókönyvírói-rendezői-produceri csapatnak személyre szabott konzultációk során nyílt lehetősége filmterveik különféle kreatív és gyártási vonatkozású fejlesztésére, valamint versenybe szállni a TFL novemberi találkozóján kiosztandó ösztöndíjakért. A miskolci workshop konzultációit neves nemzetközi szakemberek vezették: Franz Rodenkirchen, Marietta von Hausswolff von Baumgarten, illetve Eilon Ratzkovsky forgatókönyvírói tanácsadók, Thanos Anastopoulos filmrendező, Niko Remus utómunka szakértő, Tatiana Vialle színész vezetési tanácsadó és casting director, Peter Albrechtsen sound designer, valamint Riema Reybrouck és Joanna Solecka filmpromóciós szakemberek. A workshop során sor kerül Joanna Gallardo, a miskolci Cinefest keretében szervezett ‘Green Film Making’ tematikájú nyilvános előadására is, melyen a részvétel a fesztivál látogatói számára is lehetséges. A Laokoon Filmgroup szervezésében megvalósult workshop fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap.

További részletek

A Hetedik alabárdos

A Hetedik alabárdos című magyar film premierje a Jameson CineFesten volt szeptember 12-én. Ez az első film, amely a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjában készült. A film alkotói közül számos alkotó eljött a premierre Miskolcra (képünkön). A film szeptember 21-től látható a mozikban a Skyfilm forgalmazásában.


A FELÚJÍTOTT KÓPIA VILÁGPREMIERJE

A Jameson CineFesten lesz a Valahol Európában frissen restaurált 4K felbontású digitális mozikópiájának és kétlemezes DVD-kiadványának a bemutatója. Radványi Géza korszaknyitó filmje éppen hetven éves. A film 1948-ban világsiker volt, díjat nyert Locarnóban és az ENSZ vállalt védnökséget mellette. A teljeskörűen restaurált film angol és halláskárosult felirattal önálló lemezen jelenik meg. Egy 24 oldalas kiadvány, s a külön extra lemezen egy egészestés portréfilm idézi fel Radványi Géza teljes pályáját, láthatunk egy korabeli dokumentumfilmet a háború után kóborló elhagyott gyermekekről, bepillanthatunk a teljes körű filmrestaurálás műhelytitkaiba, s a Török Ferenc filmrendezővel készített interjúból pedig megtudjuk, hogy az 1945 című film rendezője miért ezt tartja az egyik legnagyobb jelentőségű filmnek.

Francesca Eastwood elkápráztatta a Jameson CineFest vendégeit

Francesca Eastwood, A bosszú angyala (M.F.A.) c. film főszereplője (képünkön Bíró Tibor fesztiváligazgatóval) és az alkotás rendezője, Natalia Leite kísérték el filmjüket a CineFestre, ahol tehetségükkel, közvetlenségükkel, kedvességükkel elkápráztatták a fesztivál résztvevőit. Miskolc a szívébe zárta a négyszeres Oscar-díjas Clint Eastwood 24 éves lányát, akinek az édesanyja is színész, de ő maga sokáig nem szeretett volna szülei pályájára lépni. Polgári életet képzelt, kertvárosi házzal, kutyával, és idegsebészetet szeretett volna tanulni. Volt modell és reality sztár, de aztán mégis a színészet felé fordult. Amerikában roppant ígéretes tehetségnek tartják, 2016-ban az Outlaws and Angels c. filmjével a Sundance nagy felfedezettjének számított, kiemelkedő filmje a Fargo, de szerepel a Twin Peaks új epizódjában is. Legújabb alakítása a Natalia Leite rendezte, A bosszú angyala (2017) c. film főszerepe. A bosszú angyalában Noelle szerepét alakítja, aki képzőművészetet tanul az egyetemen, de egy nap az évfolyamtársa megerőszakolja egy buliban. A lány próbálja feldolgozni a történteket, de sem az iskolában, sem máshol nem kap segítséget, így a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, és levadássza a nemi erőszakot elkövető bűnösöket.

ELKEZDŐDÖTT A JAMESON CINEFEST 2017.

Szeptember 8-án, pénteken kora este a Művészetek Házában, Jiří Menzel és Magda Vášáryová díszvendégek részvételével megkezdődött a 14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. Bíró Tibor fesztiváligazgató megnyitóbeszédében köszönetet mondott a támogatóknak és kiemelte, hogy a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a hagyományok megőrzése mellett folyamatosan fejlődik. Idén egy kétszáz fős teremmel bővült a vetítőhelyek száma és az elmúlt években már világsztárok is rendszeres vendégei a fesztiválnak. Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója köszöntőbeszédében azt hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos, hogy megtartsuk az emberi szó erejét, a filmfesztiválok azért is a jelentős események, mert ott a résztvevők beszélgetnek egymással. Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere fesztiválnyitó gondolataiban kitért rá, hogy a filmkultúra hagyományait tisztelő, de új utakat kereső, új tehetségeket felfedező CineFest támogatásával a város üzenete az, hogy kitartó munkával világszínvonalú értékeket lehet létrehozni ebben a régióban.

NÉZD ONLINE A MEGNYITÓT ÉS A SAJTÓTÁJÉKOZATÓKAT

A Jameson CineFest megnyitóünnepségét itt, Jirí Menzel és Magda Vásáryova sajtótájékoztatóját itt, Francesca Eastwood és Natalia Leite sajtótájékoztatóját pedig itt láthatod.

ÉLETMŰDÍJ MENZELNEK, KÜLÖNDÍJ VÁSÁRYOVÁNAK

A Jameson CineFest Életműdíját idén a cseh filmrendező Jiří Menzel vehette át. Már Menzel első filmje, a Szigorúan ellenőrzött vonatok Oscar-díjat nyert 1968-ban. Szabó István Oscar-díjas rendező laudációjában elhangzott: "Mindig csodáltam a munkádat. Mindig irigyeltem a filmjeidet. Mindig szerettem volna megtudni a titkodat, amitől olyan szeretetreméltóak a filmjeid. Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy azért szeretetreméltóak a filmjeid, mert Te magad egy szeretetreméltó fickó vagy, és szeretetreméltó módon nézed a filmjeid hőseit, amitől ők is szeretetreméltóak lesznek, s ez a varázslat pár rövid percre szeretetreméltóvá teszi a közönséget is."

AZ EUROPAI MOZI NAGYKÖVETE 2017-BEN: MAGDA VÁSÁRYOVA

A Jamesen CineFest tavaly az Európa-díjjal Juliette Binoche színésznőt tüntette ki, idén Magda Vásáryová vette át az elismerést. Magda Vásáryová köszönőbeszédében elmondta, hogy a Sörgyári capriccio üzeneteiből számára a legfontosabb, hogy nem szabad szomorkodni, mert az életben minden egyes nap szép lehet, különösen, ha egy kis őrültséget is belecsempészünk. Maradjunk hóbortosak, bolondosak, vidámak, mert semmi sem fontosabb annál, hogy minden napot boldogan éljünk meg. „Nyitófilmünk, a Sörgyári capriccio női főszereplője, Magda Vášáryová nemcsak filmszerepek tucatjaival vívott ki elismerést. A rendszerváltás után diplomata- és politikusi karrierje egészen a szlovák elnökjelöltségig vitte, munkája közben bizonyította: igazi európai.” Bálint András, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész laudációjában rámutatott, hogy Magda Vásáryová életpályája első szakaszában gyönyörű, érzékeny, szenvedélyes színésznő volt, majd később elegáns, intelligens, hűvös diplomata lett."

A CINE NEW WAVE DÍJA a MISSIONART GALÉRIÁTÓL

A Jameson CineFest CineNewWave versenykategóriájának egyik díját a MissionArt Galéria ajánlotta fel. A legszebb képi világért járó elismerés egy kortárs, kiváló magyar képzőművész munkája (értéke 1500 Euró) és a galéria 2016-tól minden évben a nyertes film rendezőjének adja át. Ez évi díj Banki Ákos Budapesten elő festőművész alkotása.


JamesOn CineFest mobil alkalmazások

Elérhető a programfüzet, mobil appok formájában. Töltsd le és hordd a zsebedben!

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fps.cinefest

iOS (iPhone):
https://itunes.apple.com/us/app/cinefest/id1041409378?mt=8

ELHUNYT MAKK KÁROLY

Életének 92. évében szerdán elhunyt Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a magyar mozgókép mestere és a Jameson CineFest 2016-os életműdíjasa. Nyugodjék békében!


ITT A PROGRAMFÜZET

A Jameson CineFest teljes programját itt találod. Jó böngészést, és várunk a legnagyobb hazai filmes rendezvényen. Szeptember 8-tól Miskolcon a helyed!


BIVALYERŐS VERSENYPROGRAM

A nagyjátékfilmes versenyprogramba idén is olyan alkotásokat válogattunk be, melyekről azt gondoljuk, megmutatják, mi történt a mozgóképes világban az elmúlt egy évben. Lesz formabontó mű, mint például Bruno Dumont a műfajt kvázi megszüntető musicalje, a Jeannette, mely Jeanne D’Arc gyerekkorát mutatja be. Ugyanakkor, például a Loving Vincent című, Van Gogh halálát körüljáró brit-lengyel koprodukció különleges és abból a szempontból is rendhagyó, hogy minden egyes képkockája egy-egy önálló olajfestmény. Jonas Carpignano a Mediterranea után visszatér a CineFestre második nagyjátékfilmjével, az A ciambrával, mely igazi coming of age történet – ahogy még sosem láttuk. A világ legrosszabb és legkegyetlenebb anyukáját mutatja be az April lánya című mexikói thriller-dráma, mely igazi hátborzongató mű egészen az utolsó képsorokig. Egy különleges férfiszerelmet mutat be a skót Isten országa című alkotás, és a mindenek felett győzedelmeskedő érzelem a lírai meséje a világszerte már sok helyen körülrajongott Columbus.

tovább...

Kisjátékfilmek

A kisjátékfilmes versenyprogram idén is csupa magyar premierrel jelentkezik. Jordániától Spanyolországig, Irántól Ausztriáig összesen 21 országból mutatunk be filmeket. A hagyományosan erős francia, lengyel és német jelenlét mellett idén öt orosz film is bejutott a versenyprogramba. A filmek között van könnyed szatíra, mint a '#selfie', igazi fekete humorú animáció, mint ’Az örök második’, egy Jack London adaptáció, ’A Megszégyenített’ és napokig fogva tartó dráma, mint a ’Mindannyian’ vagy az Üdvözlettel Hasakahból.

versenyfilmek

DARGAY ATTILA-DÍJ: A JELÖLTEK

A Dargay Attila özvegyéből és alkotótársából, Henrik Irénből,  Fülöp Józsefből, a MOME rektorából és M. Tóth Gézából, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorából álló szakmai zsűri a számos beérkezett nevezés közül hat jelöltet javasol a Jameson CineFest 1.000.000 Forinttal járó Dargay Attila-díjára. A jelöltek abc-sorrendben (azaz rangsor nélkül) a következők: Bakos Barbara, Bogyó Péter, Felvidéki Miklós, Hegyi Olivér, Jurik Kristóf, Varga Petra.  A nevezések elbírálásánál a fő szempont az volt, hogy Dargay Attila szellemében alkotó,  ígéretes, még pályakezdő tehetség jusson lehetőséghez. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott díjat szeptember 16-án, a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóján kapja meg a legjobbnak ítélt nevező.

ÉLETMŰDÍJ JIŘÍ MENZELNEK

A fesztivál nyitófilmje szeptember 8-án 17 órakor a Sörgyári capriccio lesz - a rendező, Jiří Menzel és a főszereplő,Magda Vášáryová jelenlétében. Az Oscar-díjas rendező életműdíjat kap Miskolcon, a legendás színésznő és diplomata Vášáryová pedig a nyitóünnepségen átveszi a Jameson CineFest tavaly alapított Európa-díját. Menzel (képünkön Bohumil Hrabal képével) az európai filmművészet egyik legjelentősebb alakja. Már első filmje, a Szigorúan ellenőrzött vonatok Oscar-díjat nyert 1968-ban. Az egy évvel az Oscar-díj után készült Pacsirták cérnaszálon húsz évre dobozba került, hogy aztán az 1989-es Berlini Filmfesztiválon, példátlan módon a fesztivál történetében, elnyerje az Arany Medvét. Filmjeiben kivételesen játszik egymásba a komédia, a tragédia, az érzelmesség, a finom humor és az irónia - ami csak a legnagyobbak sajátja. A Szeszélyes nyár, a Hóvirágünnep, az Oscar-jelölt Az én kis falum, az Iván Csonkin legendás rendezője számos filmben - köztük több magyarban - játszott is, és színházi tevékenysége is kimagasló. További részletek a CineClassics oldalán.

EURÓPA-DÍJ EGY ELKÖTELEZETT EURÓPAINAK

A nyitófilm, a Sörgyári capriccio női főszereplője, Magda Vásáryova 19 évesen játszotta el a Markéta Lazarova című cseh film főszerepét. A majdnem három órás filmeposzt azóta a nemzetközi szakkritika és filmtörténetírás a 60-as évek aranykorának legjobb európai filmjei között tartja számon - felújított kópiájának premierje néhány éve igazi szenzáció volt. A színésznő nemcsak filmszerepek tucatjaival vívott ki elismerést. A rendszerváltás után diplomata- és politikusi karrierje egészen a szlovák elnökjelöltségig vitte, közben pedig volt nagykövet és külügyi államtitkár is. A számos nyelven beszélő, igazi európai látókörrel rendelkező művész és politikus Juliette Binoche 2016-os díjazása után nyeri el a Jameson CineFest Európa-díját.

VIKTÓRIA ÉS A FRISS ARANY PÁLMA-DÍJAS FILM MAGYAR PREMIERJE

A Kitekintő/Open Eye kategóriában újfent olyan alkotásokat mutatunk be, melyek már bizonyítottak a világ nagy mozgóképes eseményein. Például a svéd Ruben Östlund rendezte A négyzet: a fergeteges poénokkal megspékelt mű idén megkapta Cannes-ban az Arany Pálmát. Szintén ebben a szekcióban debütál, csakúgy, mint a Stephen Frears rendezte Viktória és Abdul, mely a fesztivál zárólfilmje is egyben. A királynők életében amúgy is jártas filmes ezúttal Viktória királynő különleges kapcsolatát mutatja be indiai szolgájával, Abdullal.A Felfelé folyik, hátrafelé lejt is Kitenkitő-mozi: Julian Barnes díjnyertes regényének adaptációja. Öngyilkosság, tiltott szerelem, bonyolult érzelmi viszonyok Jim Broadbent felejthetetlen alakításával fűszerezve. A Szibériai szerelem pedig egy különleges dokumentumfilm, mely azt mutatja be, hogy Oroszországnak e részén még most is a család és a gyerek egy nő életének egyetlen célja és értelme.

14 nemzetközi filmfesztivál együttműködése

A június 17-én kezdődött 20. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál keretében új kezdeményezés indult útjára „Egy út, egy övezet” címmel 14 ország filmfesztiváljainak és filmes intézményeinek együttműködése céljából. A résztvevő országok között szerepel például Észtország, Kazahsztán, Hollandia, Görögország, vagy éppen Egyiptom, Magyarország képviseletében pedig Bíró Tibor, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója vett részt a programon. A résztvevő országok képviselői június 17-én ünnepélyes keretek között írták alá együttműködési nyilatkozatukat, a Film Market keretében pedig június 18-19-én két nap leforgása alatt előadás formájában kaptak lehetőséget nemzeti filmiparuk aktuális helyzetének és a filmkultúráikra jellemző tendenciák bemutatására. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a résztvevők tapasztalatokat cseréljenek fesztiválszervezés, közönségépítés, ill. marketing stratégia kiépítése területén, továbbá egymás filmkultúrájának kölcsönös megismerését is elősegíti. A kezdeményezést elindító Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál – mely Kína nemzetközileg is elismert „A” kategóriás filmfesztiválja – azt reméli, hogy a program hatékonyabb kommunikációt és egy kiterjedt partnerhálózat kiépítését teszi lehetővé ezen országok között a filmkultúra területére támaszkodva.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Korábbi hírek...

Főtámogató
Kiemelt támogatók
Kiemelt médiapartnerek
További támogatók...
Kedves Barátunk!

Kérjük támogasd
adód 1 százalékával a miskolci filmes rendezvényeket!

CineFest Egyesület
Adószám: 18448849-1-05 3525 Miskolc, Városház tér 20.

Köszönjük!

A CineFest Egyesület támogatója
Hírlevél

Ha szeretnél friss információkat kapni a fesztivállal kapcsolatban, iratkozz fel hírlevelünkre!

E-mail: