Nevezés 2021. Január 1-től!

Nevezési Felhívás

Már lehet nevezni a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra, amely 2021. szeptember 10. és 18. között zajlik. A nevezéshez szükséges minden információ elérhető a fesztivál hivatalos honlapján közzétett nevezési szabályzatban.

Bővebben

Sok szeretettel kívánunk minden barátunknak és partnerünknek SZÉP ÜNNEPET és BOLDOG ÚJ ÉVET!

Bővebben

Otthonunk Miskolc

Miskolc az otthonunk, a CineFesté, a miskolciaké és kicsit mindenkié, aki rendszeresen ellátogat a CineFest rendezvényekre. Idén arra kértünk mindenkit, hogy mutassa meg nekünk mit jelent miskolcinak lenni? Milyen az Ő Miskolcuk arca? Miért szeretik a várost?

Bővebben

Történetek a végtelenségről

A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.

Bővebben

Moholy-Nagy 125 Díszelőadás

Az évforduló alkalmából a művész nevét viselő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rendhagyó audiovizuális kampányt készített „Moholy-Nagy 125” riportfilmmel, egy „Moholymotion” című 125 másodperces animációval, valamint több tucat interjúval és videóüzenettel tiszteleg hagyatéka előtt.

Bővebben

Jobb, mint a film Moziplakátok

Szeretettel várjuk a Herman Ottó Múzeum 120 év alatt felhalmozott gyűjteményéből készült plakát kiállításra, amely izgalmas látványt nyújt érdekes-ismerős nevekkel, világsztárokkal, színekkel és karakterekkel.

Bővebben

CineFest Adventure

Búvárkodás, monocikli, hegymászás, terepfutás. A CineFest Adventure első napján a miskolci közönség megismerkedhet az outdoor és extrémsportok egy-egy magyar képviselőjével.

Bővebben

Reel Rock14

A legendásan jó Reel Rock filmek újra a mozivásznon Miskolcon a CineFest Special kiadásában!

Bővebben

NYÍLT NAP – TEKINTS BE A MOZI GÉPHÁZBA!

2020. szeptember 13-án 13:00-15:00-ig és szeptember 18-án 14:00-16:00-ig fél órás turnusokban várjuk az érdeklődőket a Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeinek gépházába, ahol a látogatók a nézőtér mögött betekintést nyerhetnek a mozi technikai berendezéseinek működésébe.

Bővebben

Meghalt Jiří Menzel

82 éves korában meghalt Jiří Menzel, Oscar-díjas cseh rendező, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2017-es életműdíjasa. Nyugodjék békében!

Bővebben

Otthonunk Miskolc filmpályázat

Ragadj kamerát, vagy mobiltelefont, vagy ülj le a gép elé és készítsd el a saját imázsfilmed maximum 5 percben. Az elkészült alkotás lehet kisfilmes etűd, zenés klip, kísérleti film, mini-dokumentumfilm, animáció vagy ezek keveréke. Minden stílus és technika megengedett, a lényeg, hogy az elkészült alkotás azt a Miskolcot mutassa, amit a legjobban szeretsz.

Bővebben

Jövő év szeptemberében lesz a 17. CineFest

Tekintettel arra, hogy március után a COVID-19 világjárvány miatt az év legjelentősebb filmfesztiváljai (Cannes, Karlovy Vary, Locarno, Montreal) elmaradtak, valamint nemzetközi és hazai szinten a filmforgatások is leálltak és az elkészült alkotások jelentős részének bemutatóit elhalasztották, a CineFest szervezői is meghozták a kényszerű döntést: az idén esedékes 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált 2021. szeptember 10-18. között rendezik meg.

Bővebben

Óriási sikerrel zárult az idei fesztivál

Óriási sikerrel zárult szeptember 21-én, szombat este a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A Művészetek Házában megrendezett ünnepélyes zárógálán részt vettek a filmszakma képviselői, a hazai és külföldi alkotók jelenlétében átadták a fesztivál díjait.

Bővebben

Programajánló – 9. nap (2019. szeptember 21.)

A CineFest kilencedik napján fény derül a díjazottakra. Bár a záróünnepség zártkörű, egyáltalán nem maradunk film nélkül: többek között egy igazi nagy durranást, az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Pálmával jutalmazott Élősködőket láthatjuk az országban elsőként. Nézzük a mai programot:

Bővebben

Idén is Avasi Kvaterka!

Bor, film, CineFest – szól az Avasi Kvaterka jelmondata, mely tavaly is nagy sikert aratott, így természetesen idén is várja az érdeklődőket.

Bővebben