Nevezés 2021. Január 1-től!

CineFest – Roma/képmás – Cigány/másképp

Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Dikh Tv (Első Roma Televízió) filmpályázatot hirdet a romák kreatív és méltó ábrázolásáért. A felhívásra mindenki – kortól, nemtől, nemzetiségtől – függetlenül jelentkezhet, a nyertes alkotások értékes díjazásban részesülnek és bemutatásra kerülnek a CineFesten és a Dikh Tv-ben.

Bővebben

Oscar jelölt versenyfilm a CineFesten

Jasmila Zbanic rendező már az első filmjével, a 2006-os Szerelmem, Szarajevóval megmutatta, hogy elképesztő érzékenységgel tud mesélni a boszniai háború traumáiról. A CineFesten magyarországi premierként vetített Quo vadis, Aida? c. alkotását 2021-ben Oscarra nevezték a legjobb külföldi film kategóriában.

Bővebben

Megerősítette együttműködését a CineFest szervezőivel a Miskolci Egyetem (ME) és a városvezetés.

A pénteki sajtótájékoztatón Veres Pál Polgármester mellett Horváth Zita, az ME rektora és Bíró Tibor fesztiváligazgató, a Cinemis Kft. ügyvezetője írta alá azt az okmányt, ami erősíti az egyetem és a CineFest közös munkáját Miskolccal. Mindhárman egyetértettek abban is, hogy a nemzetközi fesztivál a környék megóvandó szellemi értékei közé tartozik.

Bővebben

Itt a nagyjátékfilm versenyprogram első filmje!

A CineFest 2019-es zsűrielnöke, a kanadai Denis Coté legújabb filmje a CineFest versenyprogramjában debütál Magyarországon. A Social Hygiene című alkotás világpremierje a 2021-es Berlinálén volt, ahol a legjobb rendezőnek járó Encounter Awarddal tüntették ki.

Bővebben

DARGAY-DÍJ: VÁRJUK A NEVEZÉSEKET

A Dargay Attila-díjat a magyar animáció ifjú tehetségének ítéli oda a CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A fesztivál 30 évnél fiatalabb magyar nemzetiségű animációs filmesek jelentkezését várja.

Bővebben

Kedves film és CineFest barátok!

Az elmúlt tizenhat évben a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország egyik legismertebb és a visszajelzések alapján legkedveltebb filmfesztiváljává vált. Minden év szeptemberében a filmszakma és a nézők az elmúlt évek legjelentősebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak a világ filmterméséből, melyek közül a versenyprogram és a kitekintő szekció mindegyike hazai premier.

Bővebben

Sok szeretettel kívánunk minden barátunknak és partnerünknek SZÉP ÜNNEPET és BOLDOG ÚJ ÉVET!

Bővebben

Otthonunk Miskolc

Miskolc az otthonunk, a CineFesté, a miskolciaké és kicsit mindenkié, aki rendszeresen ellátogat a CineFest rendezvényekre. Idén arra kértünk mindenkit, hogy mutassa meg nekünk mit jelent miskolcinak lenni? Milyen az Ő Miskolcuk arca? Miért szeretik a várost?

Bővebben

Történetek a végtelenségről

A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak.

Bővebben

Moholy-Nagy 125 Díszelőadás

Az évforduló alkalmából a művész nevét viselő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rendhagyó audiovizuális kampányt készített „Moholy-Nagy 125” riportfilmmel, egy „Moholymotion” című 125 másodperces animációval, valamint több tucat interjúval és videóüzenettel tiszteleg hagyatéka előtt.

Bővebben

Jobb, mint a film Moziplakátok

Szeretettel várjuk a Herman Ottó Múzeum 120 év alatt felhalmozott gyűjteményéből készült plakát kiállításra, amely izgalmas látványt nyújt érdekes-ismerős nevekkel, világsztárokkal, színekkel és karakterekkel.

Bővebben

CineFest Adventure

Búvárkodás, monocikli, hegymászás, terepfutás. A CineFest Adventure első napján a miskolci közönség megismerkedhet az outdoor és extrémsportok egy-egy magyar képviselőjével.

Bővebben

Reel Rock14

A legendásan jó Reel Rock filmek újra a mozivásznon Miskolcon a CineFest Special kiadásában!

Bővebben