Nevezés 2021. Január 1-től!

Avasi kvaterka

Csupán néhány év elég volt ahhoz, hogy az Avasi Kvaterkának hagyománya legyen a CineFest keretében. Nem csoda, hogy a közönség ennyire megszerette az eseményt, hiszen a város egyik legizgalmasabb helyén, az avasi pincesoron nyílik lehetőség a borok végig kóstolására, egy-egy jó film előtt, vagy éppen a film utáni kikapcsolódásként.

Read more

Filmajánló – 9. nap

A fesztivál utolsó napján nem csak a fesztivál díjazottjaira derül fény, de végre-valahára láthatjuk az Oscar-jelölt Enyedi Ildikó új filmjét is.

Read more

Könyvbemutatók a Magyar Művészeti Akadémia kiadványaiból

Az elmúlt években a Magyar Művészeti Akadémia a legjelentősebb kiadóvá lépett elő, ha filmes szakkönyvekre gondolunk. Sorra jelennek meg abszolút hiánypótló kiadványaik, amelyek közül most több bemutatójára is sor kerül a CineFest keretében.

Read more

Filmajánló – 8. nap

A fesztivál nyolcadik, utolsó előtti napján újabb magyar filmpremier, valamint a Cannes-i Arany Pálma-díjas botrányfilm várja az érdeklődőket – illetve egy olyan dráma, amit már most Oscar-esélyesként emlegetnek, és az alkotók is elkísérik a fesztiválra a filmet.

Read more

25 éve hunyt el Krzysztof Kieślowski

25 éve hunyt el a legendás lengyel filmrendező, Krzysztof Kieślowski (1941-1996). Bár a ’60-as évek óta alkotott, legismertebb munkái a nemzetközi koprodukcióban készült kései filmjei.

Read more

Filmajánló – 7. nap

A hetedik, csütörtöki napon Oscar-jelölt alkotást is láthatunk a versenyprogramban, de természetesen korántsem ez az egyedüli néznivaló az aktuális kínálatban.

Read more

Film és tudomány

A CineFest, a X. Tudományfesztivál és a Tudomány és Technika Háza közös programmal jelentkezik idén szeptember 16-17. között.

Read more

Filmajánló – 6. nap

A fesztivál hatodik, szerdai napjának versenyfilmjei a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról érkeztek – közülük a román mozi egyenesen a fesztivál fődíját, az Arany Medvét nyerte el. Ma kiderülhet, a hazai közönség hogyan fogadja e polgárpukkasztó alkotást.

Read more

Roma-kép

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál immár 15. alkalommal rendezi meg a Roma-Kép című programját, amely keretében idén Surányi Z. András három alkotását ismerhetik meg az érdeklődők.

Read more

Filmajánló – 5. nap

A fesztivál ötödik, keddi napja többek között két slágerfilmet tartogat az idei Cannes-i Filmfesztiválról: az egyikben Matt Damon igyekszik megmenteni a lányát, a másikban Alicia Vikander a házasságát.

Read more

Otthonunk Miskolc

Az immár hagyománnyá vált Otthonunk Miskolc program célja helyi vagy helyi kötődésű alkotók munkáit elhozni a nagyközönségnek. A szervezők minden évben kutatják a miskolci tehetségeket, a miskolci vagy borsodi történeteket. Az Otthonunk Miskolc idén igazi filmcsemegéket kínál a három vetített alkotásnak köszönhetően.

Read more

Filmajánló – 4. nap

Dan Stevens robotot alakít a hétfői nap első versenyfilmjében, a másodikban pedig a spanyol ufológusok összeesküvés-elméleteit ismerhetjük meg. Izgalmas napnak ígérkezik!

Read more

Filmajánló – 3. nap

Vasárnap többek között a Berlinale-n sikert aratott magyar háborús dráma, valamint elvakult metálzene rajongók várják a Verseny- és Kitekintő szekciók filmjei iránt érdeklődőket.

Read more

100 éve született Jancsó Miklós

Jancsó Miklós a Szegénylegényekkel tűnt fel 1966-ban a Cannes-i Filmfesztiválon. Később olyan filmekkel írta be magát az egyetemes filmművészetbe, mint a Csillagosok, katonák, a Fényes szelek, a Sirokkó vagy a Még kér a nép. Utóbbi alkotásáért 1972-ben Cannes-ban elnyerte a legjobb rendezés díját.

Read more

Filmajánló – 2. nap

A fesztivál második napja csupa remekművet tartogat. Többek között egy kiváló magyar nagyjátékfilmes bemutatkozás egy MMA harcosból lett színész főszereplésével, a Sundance Filmfesztivál legnagyobb visszhangot kiváltó közönségkedvence, és a 2019-es zsűrielnök karanténidőszakban forgatott különös mozija várja az érdeklődőket.

Read more

Amerikai fókusz

Újdonság a CineFesten az Amerikai Fókusz program. A három dokumentumfilmből álló válogatásban a sokszínű Amerikai Egyesült Államok különböző oldalát, különböző élettörténeteit ismerhetjük meg.

Read more