CineFest Adventure és szabadtéri mozi a Szinva teraszon

2021. szeptember 09. csütörtök 00:00

A CineFesten idén sem maradhatnak el a szabadtéri vetítések. Ezúttal az első hétvégén várjuk az érdeklődőket három izgalmas programra is a Szinva teraszon.

Immár hagyománnyá vált, hogy a BANFF Center Mountain Film Festival filmjeiből készült aktuális válogatás CineFest Adventure néven a fesztiválon debütál. Idén szeptember 10-én, 20.00-tól négy kisfilmből álló csokrot vetítünk. Két amerikai (The Flip, Craig’s Reaction), egy angol (Spectre Expedition – Mission Antarctica) és egy belga (Notes from the Wall) kisfilm segítségével ismerhetjük meg a világ talán legkülönlegesebb tájait – és azokat az elhivatott embereket, akik dacolva a természet erejével a meghódításukra indulnak.

Ugyanezen a napon 22.00-tól látható Bagota Béla első nagyjátékfilmje, a Valan – Az angyalok völgye című feszült és szívszorító lélektani krimi. A film főhőse, Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

Szeptember 11-én, 20.00-tól az Űrpiknik látható. Az elmúlt évek legőrültebb, semmihez sem hasonlítható magyar vígjátéka ötletesen ötvözi a fekete humort a sci-fivel és a drámával. A szeretet korszakokon, nemeken, univerzumokon átívelő erejéről mesélő film hősnője a különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili). Gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt. Az elsőfilmes Badits Ákos rendező, és a forgatókönyvet jegyző Benedek Ágota, a Rumbarumbamm című nagysikerű könyv szerzőjének filmje egyetlen eszeveszett éjszaka történetét meséli el. Főszereplőik nem kevesebb dolgot vállalnak magukra, mint a bolygó megmentését, ráadásul kalandjaik során saját múltjukkal is szembe kell nézniük – már csak az a kérdés, hogy melyik probléma a súlyosabb.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a filmvetítések ingyenesen látogathatók!

Kapcsolódó program:
CineFest Adventure 2021 (CineFest Adventure)