Közlekedés

Közúti közlekedés autóval érkezőknek

Miskolc közúton a 3-as, 26-os és 37-es fő közlekedési utakon érhető el, valamint az M3-M30-as autópályán.

Távolsága közeli városoktól:
Eger, Mezőkövesd – 55 km
Nyíregyháza – 80 km
Kassa – 80 km
Debrecen – 86 km
Budapest – 182 km

Autóbuszos közlekedés

A város egyik közlekedési csomópontja a Búza tér, ami a Belváros keleti részén található a 26-os út és a 3-as főút találkozásánál. Itt kapott helyet a távolsági autóbuszjáratok pályaudvara, valamint az egyik legfontosabb helyi buszvégállomás is. A távolsági busszal érkezők számára a jegyárak, menetrendek és egyéb tájékoztató információk az Észak-magyarországi Közlekedési Központ honlapján találhatók: www.emkk.hu

Az autóbuszpályaudvartól gyalogosan 5 perc alatt elérhető több helyi közlekedési eszköz is, köztük a Szinvapark/Centrum nevet viselő villamosmegálló is, melytől már csak 1 megállónyira van a fesztiválközpont, de könnyed 15 perces sétával gyalogszerrel is megközelíthető a vetítések helyszíne.

Vasúti közlekedés

Miskolc vasúti hálózattal az egyik legjobban ellátott csomópont az országban, a fő- és mellékvonalak hálózata a megye területét jól lefedik. A megyeszékhelyet öt vasútvonal köti össze a megye településeivel, a fővárossal, illetve a szlovákiai Szepsivel. A MÁV a fővonalakon IC, ICR, gyors-, sebes- és személyvonatokat közlekedtet, a mellékvonalakon IP, sebes- és személyvonatok közlekednek.
Jegyárakat, a menetrendet és egyéb tájékoztató jellegű információkat az alábbi oldalon találhatnak: www.mavcsoport.hu oldalon.

A Miskolcot érintő vasútvonalak:
80 Budapest – Hatvan – Miskolc – Sátoraljaújhely
89 Tiszapalkonya-Erőmű – Tiszaújváros – Miskolc
90 Miskolc – Hidasnémeti – Kassa
92 Miskolc – Bánréve – Ózd
94 Miskolc – Tornanádaska – Torna-Szepsi

Helyi közlekedés

Az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. látja el a helyi villamos és autóbusz-közlekedés szervezését. Jegyárakat, menetrendet és egyéb tájékoztató jellegű információkat az alábbi oldalon találhatnak: www.mvkzrt.hu

A Tiszai Pályaudvar elől indul az 1V-s (Tiszai pályaudvar – Felső-Majláth), az 1AV-s (Tiszai pályaudvar- Diósgyőri Gimnázium) és(2V-s (Tiszai pályaudvar – Újgyőri főtér) villamosjáratok, amelyek 8 perc alatt érik el a Villanyrendőr megállót, ahol leszállva, a villamos menetirányával megegyező irányba gyalogosan tovább haladva kb. 5 perces sétával érhető el a fesztiválközpont.

A Művészetek Házához közeli autóbuszos csomópont a Villanyrendőr átszállópontnál található, ahol az alábbi autóbuszjáratok állnak meg:
28 Búza tér – Tampere vr.
43 Búza tér – Takata
34 Avas kilátó – Bodó tető
35 Avas kilátó – Centrum
35R Avas kilátó – Repülőtér
14, 14Y Repülőtér – Hejő park
44 Auchan dél – Centrum
935 Avasi kilátó- Szondi György utca
36 Avasi kilátó- Repülőtér/ Bosch
901 Felső-Majláth-Szondi György utca
914 Repülőtér/BOSCH- Miskolctapolca

Továbbá a 21-es (Tiszai pályaudvar – Üveggyár – Kandó K. u-Berekalja) és a 21B G-s (Szondi György u. – Újgyőri főtér) autóbuszjáratok megállnak az Erzsébet téren is, amely szintén csupán pár perces sétára fekszik a fesztiválközponttól.