Fesztivál film kategóriák

Hivatalos program

Nagyjátékfilm
Szuper egész estés művek, független szerzői művek, melyek harcba szállnak a Pressburger és a Zukor díjakért.

Kitekintő
Legendás auteur-ök legújabb alkotásai, a legnagyobb fesztiválok nagy nyertesei és kedvenc sztárjaink legújabb műveinek szekciója.

CineNewWave
A fesztivál hagyományaihoz híven, sőt, azokat tovább gondolva, létrehoztuk, kifejezetten magyar (magyarországi) fiatal alkotók részére kiírt új versenyprogramunkat, a CineNewWawe-t, melynek keretében kisjáték- és rövid animációs filmek nevezését vártuk. A programmal az volt a célunk, hogy idejekorán megismertessük a fiatal magyar rendezőtehetségeket a fesztivál filmszerető és –értő közönségével. A rendezvény indulása óta kiemelt célunk, hogy az új hangokat keressük, akikre aztán később hosszú távon odafigyelünk. Imádunk felfedezni, erre idén különösen nagy hangsúlyt fektettük.

CineDocs
A fesztivál a nemzetközi trendekre reagálva hozta létre a szekciót 2019-ben, amely kreatív dokumentumfilmeket mutat be. Ezek a filmek a fiktív filmekhez hasonlóan használják az összes filmnyelvi eszközt (a kreatív vágást, a zenét, a dramaturgiája képi kompozíciót) és ugyanolyan katarzist váltanak ki valódi moziélményt nyújtva, mint egy fikciós történet, gyakran akár erősebb hatással is vannak a nézőkre, hiszen igaz történeten alapulnak.

Információs program

CineClassics
Filmtörténeti programsorozatok – Magyar Klasszikusok

CineTribute
Retrospektív vetítések a fesztivál aktuális Életmű díjjal és Európai Mozi nagykövetének járó díjakkal kitüntetett alkotóinak munkáiból.