Miskolci cég áll a jubileumi CineFest mellé

2024. január 23. kedd 20:17

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál programjáról korai lenne még beszélni, egy valami azonban már biztos: a rendezvény kiemelt szponzora egy jól ismert miskolci cég, a Mercedes-Benz Miskolc lesz. Az örömteli hírt a Magyar Kultúra Napján, 2024. január 22-én kora délután ismertette a miskolci Városháza polgármesteri tárgyalójában Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc ügyvezetője, és Bíró Tibor a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fesztiváligazgatója.

Mint Bíró Tibor elmondta: „A Mercedes-Benz Miskolc hatalmas segítséget nyújt abban, hogy az immár huszadik éve megrendezésre kerülő CineFest idén is elhozhassa a világ filmtermésének legrangosabb alkotásait, amelyek először itt, Miskolcon kerülhetnek a hazai közönség elé.”.

(Balról jobbra: Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc ügyvezetője, Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, és Bíró Tibor a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fesztiváligazgatója.)

A Mercedes-Benz Miskolc 2016-ban nyitotta meg kapuit. A teljes körű értékesítési és modern szervizszolgáltatásuknak köszönhetően az elmúlt nyolc év alatt a régió meghatározó piaci szereplőjévé váltak, és 2021-ben elnyerték az Év Mercedes-Benz márkakereskedője címet. Idén nyílik meg a közel 3600 négyzetméteres, világszínvonalú márkakereskedésük, amely újabb, talán az eddigi legnagyobb mérföldkő a cég életében. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált tavaly óta támogatják, az idei évtől pedig főszponzorrá válnak, jelentős mértékben segítve ezzel a fesztivál megvalósulását. Balogh József ezzel kapcsolatban elmondta: „a vállalkozás ezekben az esztendőkben komoly beruházásba vágja a fejszéjét, mégis fontosnak éreztük, hogy a CineFesttel összefogva öregbítsük Miskolc és a régió jó hírét”.

Veres Pál úgy fogalmazott, „A CineFest a város kulturális életének egyik legerősebb pillére. A filmek és a mozik idelátogató szerelmesein kívül mostanra a helyiek szívéhez is közel férkőzött. Éppen ezért a városvezetés céljául tűzte ki, hogy lehetőségeihez mérten minél inkább támogassa a fesztivál brandjének megőrzését és továbbépítését. Fontos, hogy egy ilyen, ország- és világszerte ismert kulturális attrakció mögött az itteni piaci szereplők is felsorakozzanak.”

Az idén huszadik évfordulóját ünneplő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2024. szeptember 6. és 14. között várja Miskolcra a filmek szerelmeseit.