2018

Attila Csabai

Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018
Csabai Attila a jezsuita Szőts István Filmműhely alapító tagja volt. Egyetemi tanulmányait magyar nyelv és irodalom, kommunikáció, majd vágó szakon végezte. Számos magyar és nemzetközi produkció vágója, vágóasszisztense, utómunka felügyelője volt. A Virágvölgy című filmet, melyet vágókén jegyez, 2018-ban mutatták be Karlovy Varyban. Csabai Attila tagja a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének. Tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Bernhard Wenger

Nemzetközi zsűri tag 2018
Bernhard Wenger 1992-ben született Salzburgban. A gimnázium elvégzése után Bécsben tanult filmtörténetet. 2014-ben kezdte meg tanulmányait a Bécsi Film Akadémián, ahol a rendezői és a produceri szakot is végzi. Kisjátékfilmjei több mint 75 nemzetközi díjat nyertek. 2015-ben kiemelkedő kulturális és művészeti tevékenységét szülővárosa is kitüntetéssel ismerte el. Jelenleg első nagyjátékfilmjének forgatókönyvén dolgozik.

Christina Fon

Nemzetközi zsűri tag 2018
Christina Fon 20 éve szolgálja dinamizmusával a kanadai filmezést és televíziózást. Peabody és ötszörös Canadian Screen Award győztesként örökre megváltoztatta a műfajt Kanadában. Fantasztikus érzékkel képes sikerre vinni a produkciós megállapodásokat, aminek eredményeként igazán forradalmi, a filmezést és a televíziózást megújító filmalkotások kaptak zöld lámpát. Akár a Sundance és háromszoros Canadian Screen Award nyertes RUMBLE-re, akár a négyszer is Canadian Screen Awardra jelölt Mohawk Girl című sorozatra gondolunk, Christina Fon újra és újra bizonyítja, hogy olyan producer, aki képes az álmokat valóra váltani.

Dudás Balázs

Nemzetközi zsűri tag 2018
Dudás Balázs 1989-ben született Miskolcon. A filmezéssel a gimnáziumi évek alatt ismerkedett meg. Alapdiplomáját Egerben szerezte Mozgóképkultúra és Médiaismeret szakon. Diplomafilmje sikerrel szerepelt több hazaifilmfesztiválon. 2013-ban felvették a Színház és Filmművészeti Egyetem Filmrendező mester szakára Gothár Péter osztályába. 2017-es diplomafilmje, a Welcome több hazai és nemzetközi fesztivál mellett megnyerte a 2017-es Jameson Cinefest Cine New Wave kategóriáját.

Federico Babini

Art mozik nemzetközi szövetségének zsűri tagja 2018
Federico Babini egy Firenze központjában álló kis művészmozinak, a Spazio Alfierinek az igazgatója. Karrierjét színházi rendezőként kezdte – és a mai napig sem fordított teljesen hátat a színhéz világának. A mozi teljesen új tapasztalat volt számára. Olyan új nyelvezetet, műfajt és frissességet talált itt, aminek nincs párja! Nagyon szereti az európai filmfesztiválokat, hihetetlenül izgalmasnak találja azt, hogy zsűritagként lehetősége nyílik újabb és újabb gyöngyszemeket felfedezni a világ filmes termésében.

Jes Nysten

Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018
Jes Nysten a Kopenhágához közeli Roskilde luteránus templomában szolgált lelkipásztorként. Sok éve dolgozik filmkritikusként. Elkötelezett szószólója a hittan filmes eszközökkel történő tanításának. Többször dolgozott a Dán Filmintézetnek is. Tagja a Kirke Filmnek és az INTERFILM tanácsának. Lübeckben az INTERFILM, Berlinben, Locarnóban, Kijevben. Karlovy Varyban és Varsóban pedig az ökomenikus zsűri tagjaként tevékenykedett.

Magdalena Gruber

Art mozik nemzetközi szövetségének zsűri tagja 2018
Magdalena Gruber 1995-ben született. Németország déli részén nőtt fel. 2015-től az FH Dortmund fotográfia szakos hallgatója. Szabadúszó fotósként dolgozik. 2013-tól áll különböző mozik alkalmazásában, jelenleg Németország egyik legrégebbi mozijában a Schauburg Dortmundban. 2017-ben részt vett a Cinema Art Award zsűri munkájában a Hamburg Filmfesten.

Mariola Marczak

Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018
Mariola Marczak az Olsztyni Állami Egyetem Újságírás és Kommunikáció Intézetének professzora. Doktori fokozatát Krakkóban szerezte, film szakon. A Média-Kultúra-Társadalmi Kommunikáció című lap társszerkesztője. Számos vallási és metafizikai filmekről szóló cikket publikált, de Krzysztof Zanussiról szóló monográfiája az ’ Inquietude and Longing. The Cinema Toward Values’ is nagy sikert aratott szakmai körökben. Tagja a Lengyel Film és Média Társaságnak. 2013-2016 között a „Prison Movie” nemzetközi film fesztivál zsűrijében is tevékenykedett. 2016-ban az olsztyni Blue Box fesztiválon a zsűri elnökeként majd ugyanebben az évben a Varsói Film Fesztivál az ökomenikus zsűri tagjaként dolgozott.

Rácsok Gabriella

Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018
Rácsok Gabriella 1991-1996 között a Sárospatai Református Teológiai Akadémián, 1998-2000 között pedig a michigani Grand Rapids Kálvin Teológiai Szemináriumban tanult. A Debreceni Egyetemen szerzett angol nyelv és irodalom szakos MA diplomát, majd 2013-ban a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen doktorált teológia és film témájú értekezésével. Jelenleg a Sárospataki Református Teológiai Akadémia docenseként és rektorhelyetteseként dolgozik. Teológiatörténeti és etikai kurzusai mellett filmes szemináriumokat is tart például Bergman vagy Kieslowski művészetéről, vagy éppen a Krisztus-filmekről.

Raymond Walravens

Nemzetközi zsűri tag 2018
Raymond Walravens 1982 óta áll kapcsolatban a mozi világával, azóta vezeti az amszterdami Rialto független művészmozit. Kilenc éve alapító elnöke és kurátora az évente megrendezésre kerülő World Cinema Amsterdam fesztiválnak, aminek fókuszában latin-amerikai, ázsiai és afrikai független filmek állnak. A Rialtóban és a fesztiválon végzett munkája mellett számos nemzetközi filmfesztivál zsűrijében is dolgozott már, így például a Quinzaine des Realisateurs (Cannes), az Indielisboa és a Doclisboa (Lisszabon), a Semana dos Realizadores (Rio de Janeiro), az Uruguayi Nemzetközi Film Fesztivál (Montevideo) és a sevillai Európai Film Fesztivál zsűrijében is.

Samo Seničar

Art mozik nemzetközi szövetségének zsűri tagja 2018
Samo Seničar 2010-től dolgozik programfelelősként és ifjúsági koordinátorként a szlovén Celje „Metropol” önkormányzati mozijában. Előtte egy helyi ifjúsági klubban dolgozott programszervezőként és koordinátorként. Részt vett Karlovy Varyban az Europa Cinemas és Szarajevóban a C.I.C.A.E zsűri munkájában. A Celje-i Diák Rövidfilmes Fesztivál egyik kurátora.

Stevie Salas (Apache)

Nemzetközi zsűri tag 2018
A RUMBLE producere világhírű gitáros, de zenei, filmes és televíziós producerként is ismert. Szóló albumai több mint 2 millió példányban keltek el világszerte, a Guitar Player magazin beválasztotta minden idők 50 legjobb gitárosa közé. Amerikai indiánként Stevie számos fontos, az őslakos közösségeket érintő projektben vesz részt. A Smithsonian’s National Museum of the American Indian kortárs zenével foglalkozó részlegének tanácsadója. Tim Johnsonnal közösen álmodták meg és hozták létre a Washingtonban és New Yorkban is páratlanul sikeres „Odafenn, ahová tartozunk: Őslakos indiánok a populáris kultúrában” című zenei kiállítást.