Fipresci zsűri 2018

Albert Gabay


Fipresci zsűri tag 2018

Filmtörténettel, újságírással foglalkozik, de rendezőként és producerként is ismert. A Tel Aviv-i Egyetemen végzett, filmgyártás és forgatókönyvírás szakon.


Gyürke Kata


Fipresci zsűri tag 2018

Gyürke Kata szerteágazó tapasztalatokkal rendelkezik a kulturális újságírás különböző területein, szerkesztő-riporterként, műsorvezetőként számos televízió- és rádióműsor készítésében vett részt, az utóbbi években elsősorban nyomtatott és online médiafelületeken publikál. Írásai olvashatók, többek között a Fidelio és a magyar.film.hu oldalain. Rendszeres látogatója a régió filmfesztiváljainak, köztük a Berlinale, vagy a Karlovy Vary nemzetközi filmfesztiváloknak, és évek óta követi a JamesonCinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál eseményeit. A MÚOSZ Filmkritikus Szakosztályának tagjaként rendszeresen részt vesz a Filmkritikusok díjainak megítéléséhez nélkülözhetetlen alkotások szemlézésében, valamint a nemzetközi FIPRESCI munkájában is, tavaly ősszel Mannheim-Heidelbergben zsűritagként képviselte a szakosztályt.


ISABELLE DANEL


Fipresci zsűri tag 2018

Isabelle Danel 1962-ben született Franciaországban. 1982-től dolgozik újságíróként, elsősorban filmkritikusként. Írt a Télérama, a L’événement, a Rolling Stone és a Première hasábjaira, jelenleg pedig a Version Fémina, a Les Fiches du Cinéma és a Bande-à-part.fr munkatársa. Több könyvet ís írt, többek közt a cannes-i filmfesztiválról, Robert Guédiguian rendezőről és Marilyn Monroe-ról. 2013 júniusától a Francia Filmkritikusok Szövetségének (SFCC) elnöke. 2018 májusában választották meg a FIPRESCI elnökének.