A 17. CINEFEST MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁLON LESZ ENYEDI ILDIKÓ ÚJ FILMJÉNEK HAZAI PREMIERJE

2021. augusztus 05. csütörtök 14:49

A július 14-i Cannes-i világpremier után hazánkban először a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz látható az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotás a CineFest Kitekintő szekciójában lesz majd látható és szeptember 18-án ezzel a filmmel zárul a fesztivál.
A film magyarországi díszbemutatójával zárul majd az idei Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, ahol a Kitekintő szekcióban – ami a CineFest hivatalos szelekciója – szerepel majd a négy ország koprodukciójában készült, angol nyelven forgatott alkotás. Ez lesz az első alkalom, hogy a filmet magyar szinkronnal vetítik.
A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig – Búcsú Európától) Ulrich Matthes (A bukás – Hitler utolsó napjai), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), Sergio Rubini olasz színész, valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.
Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.