CineNewWave a Diák Oscar egyik nyertesével

2018. szeptember 17. hétfő 14:57

A Jameson CineFest e programjába magyarországi fiatal alkotók kisjáték- és rövid animációs filmjeit válogatta be. A program célja, hogya fesztivál filmszerető és –értő közönsége idejekorán megismerhesse a fiatal magyar rendezőtehetségeket.

A CineNewWave fődíja bruttó 1.000.000 Ft díjazást (aNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felajánlása) is magában foglal, valamint részvételi lehetőséget a zsűri munkájában a következő évben. A CineNewWave tavalyi nyertese Dudás Balázs volt, aki Welcome című, a Színház és Filmművészeti Egyetem Filmrendező mester szakára készített diplomafilmjével nyerte el az elismerést. Idén a nemzetközi zsűri tagja.

A versenyprogramba beválogatott alkotások bekerültek a Jameson CineFest hivatalos szelekciójába és a fesztivál vendégül látja a filmek készítőit.

Az idei válogatás vetítéseire két blokkban kerül sor: 18-án és 19-én 20 órakor a Művészetek Háza Béke termében. Ismétlések ugyanitt 20-án 20.30-kor (I. blokk) és 21-én 20 órakor (II. blokk).

A második blokkban látható Kovács István Ostrom című filmje, mely a Diák Oscar egyik idei nyertese – arra, hogy magyar diplomafilm nyerje ezt az elismerést, 27 éve nem volt példa!

Kapcsolódó program:
CineNewWave (Szakmai program)