Kinodomino

2023. augusztus 30. szerda 10:29

A Miskolcon működő Kinodomino négy vetítéssel jelentkezik az idei CineFesten. A dokumentumfilmek széles spektrumából válogatnak, változatos kísérőprogramokkal kiegészülő eseményeikre, különleges, alternatív helyszíneken várják az érdeklődőket. A filmeket részben a Kinedok program segítségével hozzák el Miskolcra.

Szeptember 1-n 19.30-kor a Fortuna vendégei látható Grizzly Music Pubban (3525 Miskolc, Városház tér 3.). Kálmán Mátyás dokumentumfilmjének főszereplői, Anikó és Laci ötvenes éveikben járó, győri házaspár. Mielőtt 630 milliót nyertek a Skandináv Lottón, szegénységben éltek. Laci újságkihordással tartotta fenn a családot, és gondoskodott Anikóról, aki akkor már 25 éve nem jött ki a lakásból pánikbetegsége miatt. A lottónyeremény lehetőséget ad mindkettőjüknek, hogy végre kényelmes, örömteli életet élhessenek. De Anikónak és Lacinak nagyon más elképzelései vannak arról, hogy mi okozna nekik örömöt. Míg Laci vágya, hogy végre ne kelljen dolgoznia, és együtt utazhassanak, Anikó önmagát szeretné megvalósítani, kávézót nyit, alapítványt szervez, viszi a pénzügyeket. Az egymással szemben álló álmok és a pénzzel járó nehézségek felforgatják a házaspár életét. Vajon a pénz elhozza nekik a boldogságot?

Szeptember 7-én 19.30-kor beszélgetéssel kiegészítve lesz az Egy újságíró meggyilkolása az Otthonkában (3525 Miskolc, Horváth Lajos u. 7.). A közelmúlt eseményeit feldolgozó film megdöbbentő valós felvételekkel, az áldozatok közvetlen hozzátartozói és kollégái nyilatkozataival, valamint egy politikai thriller feszültségével ad képet nem csak Szlovákia, de az egész poszt-kommunista régió valódi arcáról.

Szeptember 8-án 19.30-kor a King Skateet tekinthetik meg az érdeklődők az Avas Kapujában (3530 Miskolc, Papszer u. 2.). A film gördeszka kultúra felemelkedését mutatja be Csehszlovákiában.

Szeptember 9-én 19.30-kor az Uglimánnal tehetünk kísérleti utazást a Gonda Pincészetben (3530 Miskolc, Arnóti sor 139.). Bartha Márk, Bartha Máté és Kőrösi Máté alkotása élő A/V élmény.

Kapcsolódó program:
kinodomino (Szabadtéri vetítés)