A Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál bemutatja

2018. szeptember 19. szerda 13:57
A 20. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon új kezdeményezés indult útjának „The Belt and Road” címmel. Az eseménysorozat kapcsán a SIFF 13 ország filmfesztiváljainak és filmes intézményeinek képviselőit látta vendégül, akik ünnepélyes keretek között írták alá együttműködési nyilatkozatukat. Az aláírók közé tartozott Bíró Tibor, a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója is.

Az együttműködés lehetővé tette, hogy a résztvevők tapasztalatokat cseréljenek fesztiválszervezés, közönségépítés, ill. marketing stratégia kiépítése területén. A résztvevő országok a Film Market keretében előadások formájában kaptak lehetőséget nemzeti filmiparuk aktuális helyzetének és a filmkultúráikra jellemző tendenciáknak a bemutatására, továbbá kerekasztal beszélgetés keretében találkoztak és vitatták meg alaposabban a felmerülő kérdéseket.

Ennek egyik lépcsője, hogy a 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál pedig a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál négy szervezőjét látja vendégül, valamint három film az ő ajánlásukkal került a miskolci fesztivál programjába.

Kapcsolódó film vetítések:

A boldogtalanság művészete (Rou qing shi)
Rendező: Yang MINGMING
Kína
117 perc
2018. szeptember 21. péntek 16:00 Pressburger terem (premier) A film után közönségtalálkozó az alkotókkal
A Sanghaji nemzetközi FilmFesztivál bemutatja
Az árnyak ellen (Kill the Shadow)
Rendező: Liang Sun
84 perc
2018. szeptember 21. péntek 18:30 Zukor terem (premier)
A Sanghaji nemzetközi FilmFesztivál bemutatja
SHe
Rendező: Zhou Shengwei
95 perc
2018. szeptember 19. szerda 21:30 Uránia terem (premier)

Kapcsolódó programok: