Hongkongi Filmnapok a Cinefesten

2018. szeptember 18. kedd 10:42

Tavaly mutatkozott be először Hongkong filmművészete a Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál közönségének. Az akkori Hongkongi Filmnapokat a berlini székhelyű Hong Kong Economic and Trade Office (HKETO) támogatta. A tavalyi programnak olyan nagy sikere volt a fesztiválon, hogy a CineFest és a berlini iroda úgy döntött, hogy folytatják és kibővítik az együttműködést. Idén így nem csak filmvetítések, de szakmai programok is kerültek a kétnapos eseménysorozatba.

Ezeken a programokon idén a vizuális effektek kerülnek a fókuszba, a Create Hong Kong szakmai támogatásának köszönhetően. A téma a filmválasztást is meghatározza, a Hongkongi Filmnapok kínálatába idén olyan filmek szerepelnek, amelyek alapját a speciális látványvilág, a vizuális effektek erős jelenléte adja. Az eseményre Hongkongból 11 fős delegáció érkezik, köztük állami képviselők és filmes szakemberek.

Az eseménysorozat részletes programja:

szeptember 18.,kedd:

14.00-16.30: Az akció hatalma: Trükkök és vizuális effektek – Nyilvánosan látogatható workshop a meghívott vendégek közreműködésével
Művészetek háza, Béke terem

Többek között egy veterán kaszkadőr, akciófilmrendező, színész, operatőr és utómunka szakértő beszélnek és tartanak bemutatót az akciójelenetek forgatásáról, azok kihívásairól, nehézségeiről és a felhasznált speciális effektusokról.

17:00 Ünnepélyes megnyitó

Köszöntőt mond:
Mr. Bill Li, a berlini székhelyű hongkongi gazdasági és kereskedelmi iroda igazgatója
Mr. Bíró Tibor, a Jameson Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál fesztivál igazgatója

Művészetek háza,Uránia terem

A megnyitót követően filmvetítés:

A nagymester (2013, 130 min)
rendező: Wong Kar-wai

szeptember 19., szerda:

16.00 Filmvetítés:

Nincs választás (2017, 101 min)
Művészetek háza,Béke terem

Kapcsolódó film:
A nagymester (Hongkongi filmnapok)
Nincs választás (Hongkongi filmnapok)