Otthonunk Miskolc

2023. szeptember 03. vasárnap 16:05

Az Otthonunk Miskolc program célja helyi vagy helyi kötődésű alkotók munkáit elhozni és bemutatni a nagyközönségnek. A program szervezői minden évben kutatják a különleges témákat, a miskolci vagy borsodi történeteket.

Idén Kerényi László A Zrínyi mindig visszavár című filmje látható szeptember 3-án, 18 órakor az Uránia teremben.

A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium célja, hogy az odajáró diákok vidám és szeretetteljes környezetben töltsék a mindennapjaikat, ahol a „ma is újat tanultam” izgalma és újdonsága folyamatosan hat a fiatalokra, ahol a tanulók jól érzik magukat. Az iskola arculatát ma a művészeti képzés, valamint a nyelvi tagozatok határozzák meg.

A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium jogelődjét 1846-ban alapította Karacs Teréz. 1897-ben négyosztályos, 1906-ban hatosztályos felsőbb leányiskolává vált, amely a leányok számára szervezett legmagasabb fokú iskolafajta volt ekkor. Az iskola először Tóth Pál nevét viselte, majd 1948-ban az államosítás után Vámos Ilonka néven működött, míg 1957-ben vette fel a Zrínyi Ilona nevet.

A filmben az iskola öregdiákjai emlékeznek a múltról, és persze megismerhetjük mindazt, amivel a ma diákjai, a drámások, a médiások, a rajzosok és a nyelvi szakon tanulók foglalkoznak.

A vetítés ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó program:
OTTHONUNK MISKOLC PROGRAM (2023) (Szakmai program)