Pavarotti özvegye a CineFesten

2019. szeptember 17. kedd 11:26

Luciano Pavarotti özvegye, Nicoletta Mantovani is ellátogat az Oscar-díjas Ron Howard Pavarottiról készült dokumentumfilmjének gálájára.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon látható először Magyarországon az Oscar-díjas Ron Howard dokumentumfilmje, a Pavarotti. A gálavetítésen, szeptember 20-án, 21.30-kor a Zukor teremben a világhírű operavirtuóz özvegye, Nicoletta Mantovani is tiszteletét teszi.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. A díjnyertes alkotók a zenei ikont kendőzetlenül mutatják be, korábban soha nem látott felvételek segítségével a legendás címszereplőjük életébe és karrierjébe is betekintést nyújtva.

A filmben megszólalók között Luciano Pavarottin kívül olyan ismert emberek vannak, mint Bono, Diana hercegnő, Plácido Domingo és José Carreras, hogy csak néhány sztárnevet említsünk.

Kapcsolódó film:
PAVAROTTI (CineDocs)