Midnight egy nagy visszatéréssel

2019. szeptember 17. kedd 19:00

A CineFesten hagyománya van a Midnight szekciónak. Az este 11 utáni sávban a korábbi években vérbő akciók, horrorok és thrillerek borzolták a kedélyeket – azaz mindenképpen „korhatáros filmek”. Idén mindössze egyetlen alkotás érdemelte ki ezt a kategóriát, azonban az nem akármilyen.

Szeptember 18-ról 19-re virradó éjfélkor a Pressburger teremben John Rambo legendás alakja ötödik alkalommal tér vissza a filmvászonra az elnyűhetetlen Sylvester Stallone alakításában. Az 1982-ben indult sorozat utolsó epizódjához érkezett, a félelmet nem ismerő vietnámi veterán ezúttal a mexikói drogkartelek ellen száll harcba.

A Rambo V – Utolsó vérben John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat.

Kapcsolódó film:
RAMBO V. – UTOLSÓ VÉR (Midnight Screenings)