Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonosa is a fesztiválra látogat

2019. szeptember 11. szerda 11:51

A magyar HBO új, saját gyártású dokumentumfilmje, a Csillagfény távolság premierjére érkezik a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra a film egyik szereplője, a Rolling Stones legendás szaxofonosa Tim Ries.

A Csillagfény távolság főszereplője Balázs József, a visszahúzódó magyar zongorista. Egyedülálló tehetséggel ötvözi a roma zenei hagyományokat a kortárs jazz műfajával. Az új hangzásvilágra Tim Ries, a nemzetközileg elismert zenész is felfigyel, akivel közös munkába kezdenek. József maga mögött hagyná viszontagságos életét és arról álmodik, hogy felfedezik a jazz hazájában: Amerikában. De ezen az úton saját démonjaival kell megküzdenie, mígnem megérti, hogy a sikert ne az álmok elérésében, hanem a megtett út élményeivel mérje.

A napokban hatvanadik születésnapját ünneplő Tim Ries-t legtöbben a Rolling Stones miatt ismerik, hosszú éveken át turnézott velük. Így született az ötlet, hogy elkészítse a The Rolling Stones Project című albumát, amelyen az együttes slágereit jazz formában hallhatjuk. A Stones-nak annyira megtetszett az ötlet, hogy közülük többen játszottak is az albumon. A sikert később egy újabb feldolgozáslemez, a Stones World: The Rolling Stones Project II követte. Ries számos alkalommal járt már Magyarországon, szólistaként többek között közreműködött az Oláh Kálmán Quartet, East Gipsy Band, a Balázs Elemér Group és a Trio Midnight koncertjein.

A Csillagfény távolság szeptember 20-i bemutatóját követően a CineFest közönsége személyesen is találkozhat a világhírű zenésszel Miskolcon. A vetítés este 7-kor kezdődik a Zukor teremben, ismétlése pedig másnap délután 4-kor lesz ugyanitt. A közönségtalálkozón Bársony Katalin rendező, Balázs József főszereplő és Závorszky Anna, az HBO producere is részt vesznek.

Kapcsolódó film:
CSILLAGFÉNY TÁVOLSÁG (CineDocs)