A CINEFEST MISKOLC ÉS A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG DIÁKOKNAK SZÓLÓ, RÖVIDFILMES PÁLYÁZATA

2023. július 25. kedd 11:23

A CINEFEST MISKOLC ÉS A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG DIÁKOKNAK SZÓLÓ, RÖVIDFILMES PÁLYÁZATA

A pályázat célja:
A CineFest különdíja olyan pályaműveket kíván elismerésben részesíteni, amelyek a hírközlés, a tág értelemben felfogott média és digitális kultúra, illetve a mozgóképszakma területén a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztését mutatják be, vagy ennek fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az információs társadalomban a legújabb technológiák a mesterséges intelligenciától kezdve a blokkláncon, az NFT-n keresztül egészen a metaverzumig immár egyszerre társadalomformáló és médiajelenségek is. A különdíj olyan pályaműveket kíván elismerésben részesíteni, melyek a médiatudatosságot, média írástudást, médiaértést fejlesztik, az online lehetőségek kihasználását támogatják, és ezzel párhuzamosan az online veszélyekkel szembeni küzdelmet erősítik.

Pályázók köre:
Pályázatot nyújthat be minden magyarországi és határon túli 14-24 éves kor közötti középiskolás és egyetemista alkotó, vagy alkotócsoport.

Nevezési feltételek:
Nevezni műfaji megkötés nélkül, bármely technikával, 2021. január 1. után készült filmmel lehet, de a CineFest meghatároz kiemelten támogatott tematikus és műfaji szempontokat:

  • Veszélyek az on-line médiában! – a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségek, helyzetek, tendenciák, az ehhez kapcsolódó felhasználó szokások és attitűdök bemutatása, a jelenség mögötti okok és tendenciák feltárása.
  • A pályaműveket rövidfilm kategóriában várjuk:
    – Rövidfilm: (30 másodperc – 3.00 perc terjedelmű filmes alkotás)

Nevezési díj nincs!
Nevezési határidő: 2023. augusztus 25.
Nevezni a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt található űrlap kitöltésével lehet augusztus 1-től.

A CineFest szakmai, külön zsűrije által legjobbaknak talált filmek pénzdíjban részesülnek:
Fődíj: 250.000,-
Második díj: 150.000,-
Harmadik díj: 100.000,-