MOME Anim prezentáció és vetítés

2022. szeptember 07. szerda 15:21

A prezentáció célja nem csupán az egyetemi képzési program bemutatása, ahol a hallgatók az első pillanattól kezdve alkotások készítésén keresztül ismerik meg a műfajt, és annak több aspektusát is gyakorolhatják az alkalmazott filmektől az egyedi műalkotások létrehozásáig, hanem annak a közösségnek a megismertetése, melynek tagjai alkotó energiáját, kreativitását szűkebb és tágabb társadalmi környezete javára szeretné fordítani.

A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szaka (MOME Anim) a magyar animáció egyik meghatározó kreatív műhelye és szellemi centruma, amely mindig is kiemelten tehetséges emberek – alkotók, művészek, tervezők, oktatók és hallgatók – közössége volt. Az itt folyó munka az elmúlt másfél évtizedben számos nemzetközi elismerést hozott, a világ minden táján nyertek filmjeink díjakat, a legrangosabb fesztiválokon Cannestől Berlinig, az Oscar shortlisttől nem is beszélve.

A BA és MA szakvezetők az előadásban a képzés felépítését, megszerzendő krediteket, tematikai modulok és a speciálizációk új irányait vázolják fel.  A hallgatók pedig a MOME Anim oktatási műhelyében szerzett tapasztalataikról, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, vagy a We love Budapest felkérésére született alkotások kapcsán a társadalmi felelősségvállalás és az animáció kapcsolatáról mesélnek.

  1. szeptember 16. (péntek) 17:00
    Helyszín: Miskolc Művészetek Háza, Béke terem

Előadók neve, további résztvevők:
Brovinszki László MOME Animáció BA szakvezető és Szabó Viktória MOME Animáció MA szakvezető, valamint a MOME Anim hallgatói

Filmblokkok:
Nem Adom Fel Alapítvány együttműködésével készült MOMEAnim BA projektfilmek
Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács számára készült MOME Anim BA projektfilmek
We love Budapest – MOME Anim BA projektfilmek
BEST OF – MOME Anim diplomafilmek

Kapcsolódó program:
MOME Anim prezentáció és vetítés (Szakmai program)