Nemzetközi ökumenikus zsűri 2018

Attila Csabai


Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018

Csabai Attila a jezsuita Szőts István Filmműhely alapító tagja volt. Egyetemi tanulmányait magyar nyelv és irodalom, kommunikáció, majd vágó szakon végezte. Számos magyar és nemzetközi produkció vágója, vágóasszisztense, utómunka felügyelője volt. A Virágvölgy című filmet, melyet vágókén jegyez, 2018-ban mutatták be Karlovy Varyban. Csabai Attila tagja a Magyar Film- és Videóvágók Egyesületének. Tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.


Jes Nysten


Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018

Jes Nysten a Kopenhágához közeli Roskilde luteránus templomában szolgált lelkipásztorként. Sok éve dolgozik filmkritikusként. Elkötelezett szószólója a hittan filmes eszközökkel történő tanításának. Többször dolgozott a Dán Filmintézetnek is. Tagja a Kirke Filmnek és az INTERFILM tanácsának. Lübeckben az INTERFILM, Berlinben, Locarnóban, Kijevben. Karlovy Varyban és Varsóban pedig az ökomenikus zsűri tagjaként tevékenykedett.


Mariola Marczak


Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018

Mariola Marczak az Olsztyni Állami Egyetem Újságírás és Kommunikáció Intézetének professzora. Doktori fokozatát Krakkóban szerezte, film szakon. A Média-Kultúra-Társadalmi Kommunikáció című lap társszerkesztője. Számos vallási és metafizikai filmekről szóló cikket publikált, de Krzysztof Zanussiról szóló monográfiája az ’ Inquietude and Longing. The Cinema Toward Values’ is nagy sikert aratott szakmai körökben. Tagja a Lengyel Film és Média Társaságnak. 2013-2016 között a „Prison Movie” nemzetközi film fesztivál zsűrijében is tevékenykedett. 2016-ban az olsztyni Blue Box fesztiválon a zsűri elnökeként majd ugyanebben az évben a Varsói Film Fesztivál az ökomenikus zsűri tagjaként dolgozott.


Rácsok Gabriella


Nemzetközi ökumenikus zsűri tag 2018

Rácsok Gabriella 1991-1996 között a Sárospatai Református Teológiai Akadémián, 1998-2000 között pedig a michigani Grand Rapids Kálvin Teológiai Szemináriumban tanult. A Debreceni Egyetemen szerzett angol nyelv és irodalom szakos MA diplomát, majd 2013-ban a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen doktorált teológia és film témájú értekezésével. Jelenleg a Sárospataki Református Teológiai Akadémia docenseként és rektorhelyetteseként dolgozik. Teológiatörténeti és etikai kurzusai mellett filmes szemináriumokat is tart például Bergman vagy Kieslowski művészetéről, vagy éppen a Krisztus-filmekről.